Okullar hangi tarihte açılacak?

14 Haziran tarihi içerisinde dönem sonu karnelerini almış olan öğrenciler şu anda tüm yılın yorgunluğunu yaz tatili esnasında atmaya çalışıyor. 3 ay boyunca devam edecek yaz tatili esnasında tatilin tadını doyasıya bir şekilde çıkartmakta olan öğrencilerle beraber aileleri okulla alakalı hazırlıklar yapmayı da  hiç bir şekilde ihmal etmemekte.

Okullar hangi tarihte açılacak?


14 Haziran tarihi içerisinde dönem sonu karnelerini almış olan öğrenciler şu anda tüm yılın yorgunluğunu yaz tatili esnasında atmaya çalışıyor. 3 ay boyunca devam edecek yaz tatili esnasında tatilin tadını doyasıya bir şekilde çıkartmakta olan öğrencilerle beraber aileleri okulla alakalı hazırlıklar yapmayı da  hiç bir şekilde ihmal etmemekte. Okulların ne zaman açılacağı konusunda merakılı olan öğrencilerle ilgili olarakta Milli Eğitim Bakanlığı gerekli olan açıklamayı gerçekleştirdi. 

Yapılmış olan açıklamaya bakılır ise 2019 ila 2020 eğitim ve öğretim senesi içerisinde okullar 9 Eylül 2019 tarihi içerisinde açılacak. Yeni getirilmiş olan uygulamanın dahilinde 18 Kasım ila 22 Kasım 2019 tarihleri arasında da ilk ara tatil yapılmış olacak.

Buna göre yarıyıl yani bir diğer ismiyle sömestr tatili de, 20 Ocak ila 31 Ocak 2020 tarihi içerisinde gerçekleştirilmiş olacak. 2. yarıyıl eğitim ve  öğretim dönemi ise 3 Şubat 2020 tarihi içerisinde başlamış olacak. Bu dönemde de 6 Nisan ila 10 Nisan 2020 tarihlerinin arasında da 2. ara tatil verilmiş olacak. Bu tatil 13 Nisan tarihi içerisinde sona ererek 2. dönemdeki ikinci yarılık dönemse 19 Haziran tarihi içerisinde sona erdirilip tam 11 hafta sürecek bir yaz tatiline girilmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.