Okullar ne zaman açılacak?

Türkiye içerisinde tarihler 11 Mart'ı gösterirken görülmüş olan ilk yeni tip koronavirüs vakasının sonrasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun sunmuş olduğu öneriye uymaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar içerisinde eğitime ara verip tarihler 23 Mart'ı gösterirken uzaktan eğitim sürecine başlamış oldu.

Okullar ne zaman açılacak?


Türkiye içerisinde tarihler 11 Mart'ı gösterirken görülmüş olan ilk yeni tip koronavirüs vakasının sonrasında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun sunmuş olduğu öneriye uymaya başlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar içerisinde eğitime ara verip tarihler 23 Mart'ı gösterirken uzaktan eğitim sürecine başlamış oldu. 25 Mart tarihi içerisinde alınmış olan Bilim Kurulu kararıyla okulların 30 Nisan'a kadar uzaktan eğitimi sürdürmesi uygun görülmüştü.

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, dün yapmış olduğu açıklama içerisinde, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerinin yanı sıra kabine toplantısı esnasında ortaya çıkmış olan görüşler kapsamında, uzaktan eğitim sisteminin 31 Mayıs tarihine kadar sürmesinin kararlaştırıldığını ifade etti. Koronavirüs ile alakalı salgına karşı alınmış olan bu tedbirlerin sonrasında normal eğitime ne zaman dönüş yapılacağı da merak konusu olmuş durumda.

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, CNN Türk kanalı içerisinde Ahmet Hakan'ın sunmuş olduğu Tarafsız Bölge adlı programa konuk olarak katıldı. Bütün öğrenciler tarafından büyük bir merakla sorulan ''Okullar ne zaman açılıyor?'' şeklindeki soruyu cevaplayan Bakan Selçuk,''Normalleşme ile alakalı süreç planlandığı şekliyle sürerse 1 Haziran tarihinde okullar açılabilir'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Bakan görevinde bulunan Selçuk, öğrencilerin sınıfı tam olarak nasıl geçecek oldukları yönündeki soruyu da yanıtladı. Selçuk açıklamasında; ''Öğrencilerin lehine bir bakış açısı ile birlikte sorumlu sınıf geçme söz konusu haline gelecek, üst sınıflar içerisinde bu sorumluluklarını yerine getirebilmek kaydıyla'' ifadelerine yer verdi.

Daha sonrasında ise Ahmet Hakan'ın okulların açılması halinde tam olarak ne zaman tatil edilebilecek olduğu şeklindeki sorusunu yanıtlayan Bakan görevindeki Selçuk, ''Tedbirlere uyulmaya devam edilecek olursa 1 Haziran tarihinde okulları açar, 19 Haziran tarihi içerisinde de tatile gireriz. Telafi ile alakalı eğitimleri de Eylül ayında gerçekleştirebiliriz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.