Okulların açılma tarihi ne zaman?

Öğrenciler çok uzun  bir çalışma temposunun hemen sonrasında yaz tatiline girmiş oldular. Karneleri üzerinde yüksek bir  not görebilmenin yanı sıra emeklerinin karşılıklarını da alabilmek amacıyla çok fazla çalışmış olan öğrenciler aileleri ile çok uzun bir tatil yapmış olacak.

Okulların açılma tarihi ne zaman?


Öğrenciler çok uzun  bir çalışma temposunun hemen sonrasında yaz tatiline girmiş oldular. Karneleri üzerinde yüksek bir  not görebilmenin yanı sıra emeklerinin karşılıklarını da alabilmek amacıyla çok fazla çalışmış olan öğrenciler aileleri ile çok uzun bir tatil yapmış olacak. Fakat yaz tatili başlamış olmasına karşın veliler ile birlikte öğrenciler arama motorları üzerinde ''yeni öğretim senesi ne zaman başlıyor'' ile birlikte ''okullar tam olarak ne zaman açılacak'' ifadeleri ile aramalar yapmaya başlamış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı da bunun üstüne özel bir açıklama gerçekleştirdi.


- 2019 ila 2020 eğitim ve  öğretim senesi 9 Eylül 2019 tarihi içerisinde başlamış olacak.
- 18 ila 22 Kasım 2019 tarihi içerisinde ilk ara tatil yapılmış olacak. Tatil, hafta sonuyla beraber 9 gün olarak kullanılacak.
- 25 Kasım tarihinden 17 Ocak tarihine kadar 1. dönem sürecek
- Yarıyıl  yani sömestr tatili ise 20 ila 31 Ocak 2020 tarihlerinin arasında kullanılacak ve de  hafta sonundaki tatillerle beraber 16 gün sürmüş olacak.
- 2. yarıyıl eğitim ile öğretim dönemi  ise 3 Şubat 2020 tarihi içerisinde başlamış olacak..
- 6 ila 10 Nisan 2020 tarihlerinin arasında 2. ara tatil verilmiş olacak ve bu tatil de  hafta sonundaki tatilleri  de dahil olmak üzere 9 gün şeklinde kullanılacak.
- 13 Nisan tarihi içerisinde başlayacak olan 2. dönemin 2. yarısı  ise 19 Haziran 2020 tarihi içerisinde tamamlanmış olacak ve 11 haftadan oluşan uzun bir yaz tatiline girilmiş bulunacak.
- Ara tatiller esnasında bir tane ana temanın başlığı altında bilim ile birlikte kültür, sanat, gezi,  spor ve  fuar benzerindeki etkinliklerin planlaması yapılacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.