Taban puanlarını düşürdüler

Birinci kayıt dönemi içerisinde kontenjanlarını doldurmayı başaramayan kolejler taban puanlarını düşürme konusunda karar aldı.

Taban puanlarını düşürdüler


Birinci kayıt dönemi içerisinde kontenjanlarını doldurmayı başaramayan kolejler taban puanlarını düşürme konusunda karar aldı. Söz konusu bu okullar, 2. ön kayıt dönemiyle alakalı taban puanları ile beraber boş kalmış kontenjanlarıyla alakalı da açıklama yaptı. 2. ön kayıtların dün yapılmış olduğu okullar bugün ise 2. dönem kesin kayıtları 09:00 ila 15:00  saatlerinin arasında aldı. Saatler 15:00’i geçtikten sonra ise yedek listeler içerisinden kesin kayıtlar kabul edilmeye başlandı. Okul içerisinde yer alarak puanı tutmuş olanlardan açık kontenjan bitirilene kadar kayıt alınabiliyor olacak. Özel Alman Lisesi ile birlikte İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi, birinci kayıt dönemi içerisinde kontenjanlarını tamamen doldurmayı başardı. 2. kayıt dönemiyle alakalı olarak okulların bazılarında ise taban puanlarda düşme gerçekleşti.

LGS puanı ile öğrenci alımı yapan özel liseler içerisinde 3. ön kayıt dönemi ise 8 Temmuz tarihi içerisinde gerçekleşecek. Saatler 09:00 ila 17:00 arasında ön kayıtlar bitirilmiş olacak ve de söz konusu liste saatler 20:00'dan itibaren ilan edilmiş olacak. Kesin kayıt işlemleri de 9 Temmuz tarihi içerisinde yapılmış olacak. Saatler 09:00 ila 15:00 arasında asil listelerin kesin kaydı, 15:00’i geçtikten  sonra de yedek listelerin kesin kaydı yapılmış olacak. Okulda yer alarak, puanı tutmakta bulunanlardan açık kontenjan bitirilene kadar da kayıt alınabiliyor olacak. 10 Temmuz ile birlikte 11 Temmuz ve 12 Temmuz tarihi içerisinde de serbest kayıt dönemleri açılacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.