Tercihlerin 23 ila 29 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklandı

Sınavları alatmış olan üniversite adaylarının önlerinde çok zorlu son bir süreç daha bulunuyor: Bu ise tercih dönemidir. 2.5 milyon tane aday, 23 ila 29 Temmuz tarihleri içerisinde üniversite konusunda tercihlerini yapmış olacak.

Tercihlerin 23 ila 29 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklandı


Sınavları alatmış olan üniversite adaylarının önlerinde çok zorlu son bir süreç daha bulunuyor: Bu ise tercih dönemidir. 2.5 milyon tane aday, 23 ila 29 Temmuz tarihleri içerisinde üniversite konusunda tercihlerini yapmış olacak. Doğru tercihlerin ilk adımı ise, yerleştirme kılavuzunu  çok iyi bir şekilde anlayabilmektir.

2.5 milyon  tane adayın üniversiteli olabilmek amacıyla yarışmış olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'yla alakalı sonuçlar 18 Temmuz tarihi içerisinde açıklanmış olacak. Hemen sonrasında ise adayları çok daha zorlu bir süreç daha beklemekte: Üniversite ile birlikte bölüm seçiminin yapılması. Tercihler ise, 23 Temmuz tarihi içerisinde başlamış olacak, 29 Temmuz tarihi içerisinde sona ermiş olacak. Adaylar  bu konuyla alakalı tercihlerini de Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabiliyor olacak. Temel Yeterlilik Testi içerisinde (TYT) 150 ile birlikte üstünde bir puan almış olanlar önlisans, Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ya da Yabancı Dil Testi içerisinde (YDT) alakalı puan çeşidinde 180 ve daha çok almış olanlar da lisans programlarını seçebiliyor olacak. Bu sene içerisinde açıköğretimle beraber toplamda 1 milyon 7 bin 191 tane kontenjan yer alıyor. Adayların ise bu konuyla alakalı olarak, 24 tane tercih hakkı bulunuyor. Kayıtlar da, 19 ila 23 Ağustos tarihleri içerisinde, elektronik  durumda yapılacak kayıtlar da 19 ila 21 Ağustos tarihi içerisinde yapılmış olacak. Kayıtlar bittikten sonra boş kalmış olan kontenjanlara, ÖSYM ilave yerleştirme yapabiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.