Üniversiteler için direkt kayıtlar başlanmış durumda

Üniversiteler için şahsen gidilip yapılmakta olan kayıt işlemleri bugün resmi bir şekilde başladı.

Üniversiteler için direkt kayıtlar başlanmış durumda


Üniversiteler için şahsen gidilip yapılmakta olan kayıt işlemleri bugün resmi bir şekilde başladı. Örgün ile birlikte açıköğretim önlisans ve de  lisans seviyesinde yaklaşık  olarak 1 milyon tane adayla ilgili olarak 16 Ağustos tarihi içerisinde başlamış olan e-kayıtlar 21 Ağustos tarihine kadar, kurumlara gidilip alakalı ofislerde gerçekleştirilecek kayıtlarda 23 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Kayıt dönemi içerisinde işlemlerini tamamlamamış olan adaylar ise  şanslarını yitirmiş olacak. Tüm devlet üniversiteleri için e-kayıt yapılabilmekte. Vakıflar konusunda da yaklaşık  olarak 50 tane yükseköğretim kurumu içerisine bu yol ile kayıt gerçekleştirebilmek olanaklı. Direkt olarak kayıt yaptırabilmek amacıyla üniversiteye gitmeden öncesinde, adayların kayıtla alakalı prosedürleri incelemesi konusunda bir öneri var.

Adayların kayıtla ilgili olarak, ortaöğretim diplomasının aslı ya da onaylı bir tane  mezuniyet belgesine ihtiyaçları bulunacak. 12 tane fotoğraf ile beraber katkı payı ya da öğretim ücretinin ödemesinin yapılmasıyla alakalı belgenin hazır  bir şekilde bulundurulması da gereklilikler arasında yer alıyor. Üniversiteler bütün bu belgelerin haricinde ilave belgeler de isteyebiliyor. Bundan dolayı da adayların üniversiteler içerisinde yer alan kayıt ofisleri ile iletişime geçmeleri ya da kurumların internet siteleri üzerinden yapmış oldukları kayıtlarla alakalı duyuruları  dikkatli bir şekilde takip etmesi konusunda öneriler yapılıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.