Uzmanlar öğrencilerin kararıyla alakalı açıklama yaptı

LGS ile alakalı sonuçların açıklanmış olmasıyla birlikte velilerin lise tercihleriyle alakalı telaşı da başlamış bir durumda.

Uzmanlar öğrencilerin kararıyla alakalı açıklama yaptı


LGS ile alakalı sonuçların açıklanmış olmasıyla birlikte velilerin lise tercihleriyle alakalı telaşı da başlamış bir durumda. Tercih konusunda en önemli durumdaki kriterin ise öğrencinin kendi vermiş olduğu kararı şeklinde açıklama yapan uzmanlar ''Hayalinin arkasından gitmesi için izin verin'' ifadelerine yer veriyor.

Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) resmi durumdaki sonuçlarının açıklanmış olmasıyla birlikte veliler açısından da en zorlu dönem olarak öne çıkan tercih süreci başlamış bir durumda. Çocuğunu çok daha iyi bir liseye yerleştirebilmek amacıyla ailelerin yaz mesaisi bugün itibariyle de başlamış bir vaziyette. LGS içerisinde Türkiye'deki ortalamalarının geçtiğimiz seneye bakıldığında çok daha yüksek bir durumda olması ve 565 tane şampiyonun çıkmış olması yüzdelik dilimler içinde sıkışmalara sebep olacak. Farklı bir deyiş ile anlatmak gerekirse geçtiğimiz sene %3 oranındaki bir dilimden öğrenci almakta bulunan bir lise bu sene içerisinde %2'lik  bir dilime kadar yükselecek olabilir. Uzmanlara ait olan ortak görüşler ise okul tercihi konusundaki en önemli  durumdaki kriterin öğrencinin kendi kararının olduğudur. NUN Eğitim ile Kültür Vakfının Yönetim Kurulu Üyesi görevinde bulunan Tamer Yılmaz ise yapmış olduğu açıklaması içerisinde; ''Hayalciliğe  hiç bir şekilde kapılmadan hayallerin arkasından gitmesini de çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Onların vermiş olduğu kararlarına saygı duymayı da bu tercih süreci içerisinde çok daha fazla önemsememiz gerekiyor'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.