Velilerin dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından liseler için yerleştirmeyle alakalı sonuçların duyurulmasının sonrasında herhangi bir okula yerleşememiş olan veyahut yerleşmiş olduğu okulu değiştirme konusunda isteği bulunan öğrencilerle ilgili olarak 2 dönem içinde gerçekleştirilen nakil yerleştirme süreciyle alakalı birincisi bugün bitmiş olacak

Velilerin dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı


Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından liseler için yerleştirmeyle alakalı sonuçların duyurulmasının sonrasında herhangi bir okula yerleşememiş olan veyahut yerleşmiş olduğu okulu değiştirme konusunda isteği bulunan öğrencilerle ilgili olarak 2 dönem içinde gerçekleştirilen nakil yerleştirme süreciyle alakalı birincisi bugün bitmiş olacak. Tercih ile alakalı işlemler, öğrenciyle birlikte velisinin tarafından e-okul internet sayfası üzerinden ya da herhangi bir  tane ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden gerçekleştirilebiliyor olacak. Tercihler ise, alakalı durumdaki ortaokul müdürlüklerine onaylatılmış olacak.

Yerleştirme yapılmasına esas nakil dönemi içerisinde herhangi bir  tane tercihine yerleşmeyi başaran öğrenci daha önce yerleşmiş olduğu okulla ilgili hakkından da vazgeçmiş durumda sayılacak. Yerleştirmeyle alakalı esas ilk nakillerin sonuçları 5 Ağustos tarihi içerisinde açıklanmaya başlanacak.

Yerleştirme yapılmasına esas 2. nakille alakalı tercih başvuruları 5 ila 8 Ağustos tarihi içerisinde yapılıyor olacak. Yerleştirme yapmaya esas 2. nakille alakalı sonuçların 10 Ağustos tarihi içerisinde duyurulması ile birlikte merkezi bir şekilde yürütülmekte olan ana yerleştirme süreci de bitirilmiş olacak.

Daha sonrasında ise hiçbir yere yerleşememiş olan öğrencilerle ilgili olarak il ve ilçe öğrenci yerleştirmenin yanı sıra nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınıyor olacak ve 6 Eylül tarihi içerisinde de yerleştirme süreci tamamen sona ermiş olacak.

 

Etiketler; #meb #lise #lgs

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.