Velilerin merak ettiği sorular cevap buldu

Bütün dünyayı etkisinin altına almış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle ülkenin tamamında alınmış olan tedbirler dahilinde ilk dereceli ile orta dereceli okullar, 30 Mart tarihine dek iptal tatil edilmiş oldu. İlk hafta içerisinde dersler olmayacak, 23 Mart tarihinen itibaren evden uzaktan eğitim başlamış olacak.

Velilerin merak ettiği sorular cevap buldu


Bütün dünyayı etkisinin altına almış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle ülkenin tamamında alınmış olan tedbirler dahilinde ilk dereceli ile orta dereceli okullar, 30 Mart tarihine dek iptal tatil edilmiş oldu. İlk hafta içerisinde dersler olmayacak, 23 Mart tarihinen itibaren evden uzaktan eğitim başlamış olacak. Bunun dahilinde, haftalık ders programları yapılandırılıp, Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'yla birlikte internet üstünden, TRT kanalıyla da televizyon üzerinden telafi eğitim desteği sunulmuş olacak. 

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, eğitim konusunda kovid-19 virüsünün tedbirleri dahilinde uzaktan eğitime yönelik bir şekilde açıklamalar gerçekleştirdi. Bir tane televizyon kanalı içerisinde konuya yönelik açıklamalarda bulunmuş olan Bakan görevinde bulunan Selçuk mevcut durumda bulunan kanalların haricinde komple eğitime ayrılmış birkaç televizyon kanalının bahsi geçtiğini ifade ederek; ''Tüm ilkokul ile birlikte ortaokul ve de lise öğrencilerimize belirli zaman dilimleri ayrılmış oldu ve hangi sınıf seviyesi üzerinde tam olarak hangi öğrencilerimizin,  tam olarak hangi dersleri ve nasıl takip edebilecek oldukları ilan edilmiş bulunacak. 23 Mart tarihinde de bunun başlangıcını yapmış olacağız'' ifadelerine yer verdi.

Selçuk, bunun kapsamında yalnızca televizyon kanallarını yeterli bulmamakta olduklarını, eğitim bilişim ağı adı verilen bir internet altyapısının bulunduğunu, tüm derslerle ilgili içeriklerinin, binlerce sayıdaki videonun yanı sıra  animasyonların, on binlerce  sayıdaki sorunun burda mevcut bir durumda bulunduğunu aktarıp, özellikle  de akademik destek yazılımları sayesinde 11 ve  de 12. sınıflara özel olarak üniversiteye hazırlanmak hususunda inanması zor bir içerikleri olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.