2020 Senesinde açılacağı açıklandı

Tarım ile Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ile Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Balıkesir Şube Müdürlüğü öncülüğü ile beraber, Edremit Kaymakamlığıyla beraber Edremit Belediyesi işbirliği sayesinde hazırlanmış olan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın tarafından başarılı bir durumda bulunup hibe desteği kazanmayı başaran projeyle Şahinderesi Kanyonu'na cam seyir terası yapılıp ziyaretçilerin hizmetine sunulmuş olacak.

2020 Senesinde açılacağı açıklandı


Tarım ile Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ile Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Balıkesir Şube Müdürlüğü öncülüğü ile beraber, Edremit Kaymakamlığıyla beraber Edremit Belediyesi işbirliği sayesinde hazırlanmış olan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'nın tarafından başarılı bir durumda bulunup hibe desteği kazanmayı başaran projeyle Şahinderesi Kanyonu'na cam seyir terası yapılıp ziyaretçilerin hizmetine sunulmuş olacak. Edremit Kaymakamı görevinde bulunan Ali Sırmalıyı çalışmalarla alakalı olarak bilgi vermek maksadıyla ziyaret etmiş olan Kazdağı Milli Park Şefi görevindeki Yasir Özerhan, projeye sahip çıkmış olan Kaymakam Sırmalı'ya da teşekkürlerini iletti.



Projenin koordinatörlüğünü ise Tarım ile Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve de  Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Balıkesir Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek olduğu, toplam olarak 2 milyon 437.000 lira tutarındaki bir bütçeye sahip projeyle alakalı açıklama gerçekleştiren Kaymakam  görevindeki Ali Sırmalı ise; ''GMKA Turizm Altyapısının Geliştirilebilmesi Küçük Ölçekli Altyapıların Mali Destek Programı dahilinde projemizin desteklenmiş olması bizi fazlasıyla mutlu etti. Bizler ise, Edremit ilçemizin sahip bulunduğu bütün turizm potansiyelleriyle beraber çok daha önemli bir destinasyon olarak öne çıktığının bilinci ile, turizmin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarımızı yürütme çabası içindeyiz. Özellikle de ilçemiz içerisinde senenin 12 ayında turizm gerçekleştirilebilmesine çok önemli bir katma değer sağlamış olacak. Cam Seyir Terası  ile ilgili Projemiz; ilçemizin turizmle ilgili olarak destinasyonlarının geliştirilebilmesi, tanıtımının yapılması ve marka değerinin oluşturulması yönünden çok büyük bir önem taşımaktadır. Senede yaklaşık olarak 500.000 tane ziyaretçi hedeflemekte olduğumuz projemiz dahilinde Kazdağları'mızın tanıtımlarını da yapabilmiş olacağız'' ifadelerine yer verdi.

Şubat ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek olan cam seyir terasının 2020 senesinde ziyarete açılmış olması planlanmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.