Adeta Akın Ediyorlar

Edirne ili içerisinde kurulmuş olan sosyete pazarı euro ile levanın değer kazanmaya başlamasından dolayı adeta Yunanlarla Bulgarların akınına uğramakta.

Adeta Akın Ediyorlar


Edirne ili içerisinde kurulmuş olan sosyete pazarı euro ile levanın değer kazanmaya başlamasından dolayı adeta Yunanlarla Bulgarların akınına uğramakta. Edirne iline alışveriş yapmak için gelen Yunan ile Bulgarların yoğun alışverişleri kapsamında paraları yetişmezse bir sonraki hafta geldiklerinde ödemeleri amacıyla '‘sosyete pazarı'’nın esnafı bir '‘açık hesap’' başlatıp, veresiye bir şekilde satış gerçekleştirmeye başladı.

Edirne ili içerisinde, yaklaşık  olarak 15 seneden beri her cuma gününde kurulmakta olan ve halkın arasında ‘'sosyete pazarı’' ismiyle bilinen ulus pazarının esnafı, son aylar içerisinde döviz kurunda yaşanmış olan dalgalanmadan dolayı euro ile Bulgar levasının Türk lirasının karşısında  çok fazla değer kazanması ile beraber adeta Yunan ile Bulgarların akınına uğramayı sürdürüyor

Komşu ülkemiz olan Yunanistan ile Bulgaristan’dan ülkemize giriş gerçekleştiren müşterilerin isteklerine ve yoğunluğuna yanıt verebilmek amacıyla çok ilginç ve bir takım pratik çözümler oluşturmuş bulunan pazar yönetimi, esnaf ile müşteriler arasında yaşanmış olan dil problemini çözebilmek için de Yunanca ile Bulgarca el sözlüklerini hazırlatarak dağıttı.

Ulus Pazarının Esnaf Kooperatifi Başkanı görevinde bulunan Bülent Reisoğlu; ''Edirne ulus pazarı içerisindeki canlılık halen sürüyor. Bulgaristan ile Yunanistan’dan gelmiş olan misafirlerimiz euro'yla beraber levanın yüksek olmasından dolayı çok yoğun bir biçimde pazara gelmektedirler. Artık belirli bir samimiyet  bilr oluştu aramızda, adeta bir akraba gibi olduk. Hatta ürünlerin büyük bir kısmında açık hesap bile vermekteyiz. Çok fazla alıyorlar. Misal olarak diyelim ki, 300 leva tutarında ürün almaktalar, 200 levası mevcut ve 100 levası yeterli değil, onu da demekteyiz ki haftaya gelirken getirirsin, öteki hafta gelirken getirirsin. Bu ise onlarda samimiyetle birlikte güveni arttırmakta. Veresiye defterleri açmaya başladık.'' ifadelerine yer verdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.