Akaryakıt için yeni bir zam

Akaryakıt ürünleri üzerinde yeni bir fiyat artışı söz konusu.

Akaryakıt için yeni bir zam


Akaryakıt ürünleri üzerinde yeni bir fiyat artışı söz konusu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonlarının İşveren Sendikası (EPGİS), Twitter platformu üzerinde yer alan hesabının üstünden benzin ile birlikte motorin fiyatları için zam gelmiş olduğunun duyurusunu yaptı.

Elde edilmiş olan bilgilere bakılırsa, bu gece yarısı itibariyle benzine tam tamına 16 kuruş  tutarında bir zam gelmiş oldu. Söz konusu bu zammın pompa fiyatlarına yansıyacak olduğu da açık bir şekilde ifade edilmiş durumda.

EPGİS bunun yanı sıra motorine de toplam olarak 28 kuruş tutarında bir zam gelmiş olduğu açıklamasında bulundu. Söz konusu bu zammın 6 kuruşluk kısmının pompa fiyatlarına yansıyacak olduğu, 22 kuruş tutarının ise ÖTV'den karşılanmış olduğundan pompa fiyatlarına yansımayacak olduğu ifade edildi.

Zammın hemen sonrasında ise İstanbul ili içerisinde 6.86 Türk Lirası tutarında bulunan benzinin litresinin fiyatı 7.02 Türk Lirası tutarına yükselmiş olacak. Ankara iliyle birlikte İzmir ilinde de ortalama bir şekilde 6.95 Türk Lirası tutarında bulunan benzinin litre fiyatı 7.11 Türk Lirası tutarına çıkmış olacak. İstanbul ili içerisinde 6.47 Türk Lirası tutarında bulunan motorinin litresinin satış fiyatı da 6.53 Türk Lirası tutarına kadar yükselmiş olacak. Ankara iliyle birlikte İzmir ilinde ortalama bir şekilde 6.54 Türk Lirası tutarında olan motorinin litresinin satış fiyatı da 6.60 Türk Lirası tutarına kadar çıkmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.