Alışveriş konusunda yeni bir dönem başlayacak

Hazine ile birlikte Maliye Bakanı  görevinde bulunan Berat Albayrak'ın açıklamış olduğu ve 2020 ila 2022 dönemlerini kapsamakta bulunan Yeni Ekonomi Programı (YEP) esnasında enflasyonun tamamen kalıcı bir şekilde düşük tek haneli seviyelere indirilebilmesi temel hedef şeklinde belirlenmiş bir durumda.

Alışveriş konusunda yeni bir dönem başlayacak


Hazine ile birlikte Maliye Bakanı  görevinde bulunan Berat Albayrak'ın açıklamış olduğu ve 2020 ila 2022 dönemlerini kapsamakta bulunan Yeni Ekonomi Programı (YEP) esnasında enflasyonun tamamen kalıcı bir şekilde düşük tek haneli seviyelere indirilebilmesi temel hedef şeklinde belirlenmiş bir durumda. Bunun dahilinde ise gıda enflasyonu ile mücadele, programın en önemli başlıklarından bir tanesi olarak konuşuldu. Söz konusu bu programın dahilinde kurulması sağlanacak mobil uygulamayla beraber vatandaşlar marketlerde yer alan fiyatları da karşılaştırabiliyor olacak.

Programın söz konusu hedeflerinin dahilinde, enflasyonun düşürülmesi konusunda öngörülebilirlik arttırılmış olacak, belirsizlikten kaynaklanan risk primleri de düşürülmüş olacak, finansal durumda bulunan aracılıkla alakalı sistemin ve reel sektörle alakalı sabit sermayeler konusundaki yatırımların verimliliği yükseltilmiş olacak, uzun vadeye sahip Türk Lirası'nın finansman kaynakları da geliştirilmiş olacak.

Enflasyon konusundaki düşüşe paralel bir şekilde ekonomik ve  de finansal istikrarın güçlendirilebilmesi amaç edilmiş durumdayken, enflasyonun 2020 senesi içerisinde %8,5 oranına, 2022 senesinin sonundan itibaren de %4,9 oranına düşmesi konusunda bir beklenti var.

YEP konusundaki hedefler kapsamında gıda enflasyonunu düşürebilmek amacıyla bir takım tedbirler yaşama geçirilmiş olacak. Buna bakılır ise, gıdalarla alakalı üretimi artırmak amacıyla sulama yatırımları da gerçekleştirilecek ve de  sebze ile birlikte meyve fiyatları konusunda dönemsel dalgalanmaların önlenebilmesi maksadıyla sera yatırımları teşvik edilmiş olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.