Araç sahiplerine kötü bir zam haberi

2 Temmuz tarihinde akaryakıta gelmiş olan üçlü zammın hemen sonrasında bugün içerisinde yeni bir zam daha gelmiş durumda.

Araç sahiplerine kötü bir zam haberi


2 Temmuz tarihinde akaryakıta gelmiş olan üçlü zammın hemen sonrasında bugün içerisinde yeni bir zam daha gelmiş durumda. Bu gece yarısı itibariyle geçerli olmak üzre motorinin litresinin fiyatı 10 kuruş tutarında artmış olacak.

EPGİS tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, motorin için tam tamına 10 kuruş tutarında bir zam gelmiş durumda. Bu gece yarısı itibariyle geçerli durumda bulunacak fiyat artışının pompaya yansıyacağı açıklaması yapıldı. 2 Temmuz tarihi içerisinde de otogaz için 32 kuruş tutarında, benzin için 11 kuruş tutarında, motorin için de 10 kuruş tutarında bir zam gelmiş idi.

Zammın hemen sonrasında İstanbul ili içerisinde 5,86 Türk Lirası tutarından satılmakta olan motorinin litresinin fiyatı 5,96 Türk Lirası tutarına yükselmiş olacak. Motorinin litresinin fiyatı Ankara ili içerisinde 5,92 Türk Lirası tutarından 6,02 Türk Lirası tutarına, İzmir ili içerisinde de 5,94 Türk Lirası tutarından 6,04 Türk Lirası tutarına çıkmış olacak.

Akaryakıtla ilgili fiyatlar, bizim ülkemizin de dahil bulunduğu Akdeniz piyasası üzerindeki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasının yanı sıra dolar kurunda yer alan değişiklikler baz alınıp rafineriler tarafından hesaplanmakta. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.