Asgari ücret kesinleşti

Milyonların meraklı bir şekilde takip etmeye başladığı asgari ücretle alakalı zam konusunda kritik toplantı başlamış bir durumdaydı. İşçi ile birlikte işveren ve de hükümet temsilcilerinden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni sene içerisinde geçerli olarak alınacak asgari ücreti belirleyebilmek amacıyla son bir defa toplandı.

Asgari ücret kesinleşti


Milyonların meraklı bir şekilde takip etmeye başladığı asgari ücretle alakalı zam konusunda kritik toplantı başlamış bir durumdaydı. İşçi ile birlikte işveren ve de hükümet temsilcilerinden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni sene içerisinde geçerli olarak alınacak asgari ücreti belirleyebilmek amacıyla son bir defa toplandı. Toplantıdan hemen sonra Aile, Çalışma ile Sosyal Hizmetler Bakanı  görevinde bulunan Zehra Zümrüt Selçuk yeni sene içerisinde geçerli bir durumda bulunacak asgari ücretin açıklamasını yaptı. Bakan  görevinde buluna nSelçuk asgari ücretin net bir şekilde 2.324 Türk Lirası 70 kuruş tutarında olduğunun duyurusunu yaptı. Bakan  görevinde bulunan Selçuk'un asgari ücreti açıklamış olmasının sonrasında komisyon üzerinde işçileri temsil etmekte olan Türk-İş Genel Sekreteri  görevinde bulunan Nazmi Irgat, gerçekleştirilen bu zammı yetersiz bulup alınan karara muhalefet etmiş oldu. Irgat, yapmış olduğu açıklamanın sonrasında hızlı bir şekilde salonu terk etmiş oldu.

Komisyon ise birinci toplantısını 2 Aralık tarihi içerisinde hükümet temsilcisi konumunda yer alan Aile, Çalışma ile Sosyal Hizmetler Bakanlığı içerisinde yapılmıştı. 2. toplantı  ise 10 Aralık tarihinde işçi temsilcisi konumunda bulunan Türk-İş'in ev sahipliğinde yapılmış durumdayken, 3. toplantı ise işveren temsilcilerinden TİSK'in ev sahipliği ile gerçekleştirildi. En son toplantı da tekrar Bakanlık içerisinde gerçekleştirilmiş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.