Asgari ücret son toplantıda kesinleşecek

Asgari ücret konusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılmış olan, 2.331 Türk Lirası tutarındaki gıda harcama rakamının sonrasında gözler gerçekleştirilecek son toplantıya çevrilmiş durumda.

Asgari ücret son toplantıda kesinleşecek


Asgari ücret konusunda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılmış olan, 2.331 Türk Lirası tutarındaki gıda harcama rakamının sonrasında gözler gerçekleştirilecek son toplantıya çevrilmiş durumda. Aralık ayındaki son hafta içerisinde gerçekleştirilecek dördüncü toplantı kapsamında, 2020 senesinde uygulamaya koyulacak asgari ücret belirlenmiş olacak.

Asgari Ücretin Tespit Komisyonu, 2020 senesi içerisinde uygulamaya konulacak asgari ücreti belirleyebilmek amacıyla 3. toplantısını da geçmiş olduğumuz gün gerçekleştirdi. Toplantı esnasında TÜİK ise, bir tane işçinin aylık bir şekilde yapmış olduğu gıda harcama tutarını açıkça paylaşmış oldu. Buna bakılır ise bir tane işçinin aylık bir şekilde yapmış olduğu gıda harcaması tutarı ağır statü üzerindeki işler içerisinde 2.331 Türk Lirası tutarında, orta statü içerisindeki işler üzerinde de 2.086 Türk Lirası 80 kuruş tutarında, hafif statü içerisindeki işlerde de 1.940 Türk Lirası 70 kuruş tutarında hesaplanmış oldu.

Açıklanmış olan bu rakam ise  Türk-İş'in beklentilerinin daha altında kalmış oldu. TÜİK'in açıklamış olduğu söz konusu bu rakam, geçmiş olduğumuz seneye bakıldığında ortalama %5,31 seviyesindeki artışı ifade etmiş oldu. Bu söz konusu oran ise, tekrar TÜİK tarafından kasım ayıyla ilgili olarak açıklanmış olan gıda harcamaları üzerindeki 12 ay süreli ortalama artışın 15 puanlık bir altında kalmış oldu. Hak - İş il birlikte DİSK'le ortak hareket etmekte olan Türk - İş, kendi belirlemiş olduğu 2.578 Türk Lirası tutarında ısrarcı bulunacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.