Banka promosyonu haram mı?

Bankaların vermiş olduğu promosyonlar faiz gelirleriyle oluşan promosyonlardır.

Banka promosyonu haram mı?

Bankaların vermiş olduğu promosyonlar faiz gelirleriyle oluşan promosyonlardır.

Bankalar gelirlerini faizlerden elde eder. Çoğu zaman müşterilerinin paralarını değerlendirerek, onlara promosyonlar verir.

 
Bu paraları bankalar şu şekilde değerlendiriyor. Ya sizin mevcut durumdaki paranızı kredi şeklinde veriyor veyahut sizden almış olduğu bu parayı yatırım yapıp değerlendirmiş oluyor.

Sonuca bakacak olursak bankaların promosyonları böylelikle ortaya çıkmış olan gelirlerden doğmakta.

Emeklilere ya da esnaflara verilen bu banka promosyonları bu şekilde ortaya çıktığı için sakıncalı olarak görülmektedir.

İslamda bilindik kişiler banka promosyonu için haram diyor mu?

İslamda pek çok sayıda bilindik isim bunun haram olduğunu da helal olduğunu da söyleyemeyiz şeklinde bir cümle kullanıyor. Buna ise durumunuza göre siz karar verebilirsiniz şeklinde de ilave ediyorlar. Fakat en doğrusunun bu parayı ihtiyaç sahiplerine dağıtmak olduğunu da söyleyenler bulunmaktadır.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.