Bankaya borcu olanlar için büyük bir müjde

Uzun zamanlı durumdaki alacaklarını tahsil etmeyi başaramayan bankaların son seneler içerisinde sık bir şekilde başvurmakta olduğu yöntem ise  satış olarak öne çıkıyor.

Bankaya borcu olanlar için büyük bir müjde


Uzun zamanlı durumdaki alacaklarını tahsil etmeyi başaramayan bankaların son seneler içerisinde sık bir şekilde başvurmakta olduğu yöntem ise  satış olarak öne çıkıyor. Bu işin alıcı kısmında da çok  fazla sayıda varlık yönetim firması bulunuyor. Satışa çıkartılmış olan alacaklar ise genel olarak tahsilat yapılması 2 ila 3 sene boyunca gecikmiş düşük meblağlı bir durumdaki borçları kapsamakta.

Bu söz konusu yöntemle beraber bankalar artık yasal takip ile birlikte mahkeme ve de  icra benzerindeki süreçlerden tek bir defada kurtulmuş durumda bulunurken, bankanın alacak olduğuya satışından elde etmiş olduğu rakam arasında yer alan fark  ise zarar şeklinde kayıtlara geçmiş oluyor.

Bankanın çok önemli bir kurtuluş şeklinde görmüş olduğu bu seçenek ise  satışa konu durumdaki borcun sahiplerine de çok ciddi bir pazarlık olanağı sağlayan sürecin kapısını aralamış oluyor.

Satıştan sonra bankaların devreden çıkması ile birlikte alacakları çok düşük fiyat ile satın almış bulunan varlık yönetim firması borcun muhataplarıyla hızlı bir şekilde iletişime geçiyor ve çok daha uygun bir yapılandırma modeli sunmuş oluyor. Söz konusu bu yapılandırmanın kapsamında bankaların sunamamış olduğu alacak tutarları üzerinde bir indirim, uzun vadeli bir şekilde ödeme planının yanı sıra borç erteleme benzerindeki çok fazla sayıda öneriyle birlikte esneklikte rahat bir şekilde sağlanabilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.