Bist genel müdüründen açıklama geldi

Borsa İstanbul Anonim Şirketi'nin Genel Müdürü ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Vekili  görevinde bulunan Murat Çetinkaya, uluslararası standartlar ile tamamen uyumlu durumdaki  bir Türk lirası referans faiz oranı olarak öne çıkan TLREF'i oluşturmuş bulunduklarını ifade ederek;

Bist genel müdüründen açıklama geldi


Borsa İstanbul Anonim Şirketi'nin Genel Müdürü ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkan Vekili  görevinde bulunan Murat Çetinkaya, uluslararası standartlar ile tamamen uyumlu durumdaki  bir Türk lirası referans faiz oranı olarak öne çıkan TLREF'i oluşturmuş bulunduklarını ifade ederek; ''Bankalarımız uzun vadeye sahip Türk Lirası finansman sağlayabilmek, çok daha önemlisi sabit faize sahip uzun vadeli Türk Lirası kredilerinin faiz risklerini yönetebilmek amacıyla yurt dışında milyarlarca dolar tutarında bir para tutmak zorunda kalıyor. TLREF'e dayanan swap işlemleri yaygınlaşmaya başladıkça faiz riskini yönetebilmek amacıyla bankacılık sisteminin dolar kullanmayı sürdürmesine, bu söz konusu kaynağını da yurt dışına yollamasına hiç bir şekilde gerek kalmamış olacak.'' ifadelerine yer verdi.

Ziraat Bankası ise geçmiş olduğumuz Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) içerisinde paylaşmış olduğu bir açıklama ile birlikte TLREF'e endekslenmiş bir durumda, 3 ayda bir değişkenlik gösteren faizli kupon ödemesi bulunan borçlanma aracı ihraç edilmesi amacıyla çalışmalara başlamış olduğunu da resmi bir şekilde duyurdu.

TLREF'e dayalı bir şekilde gerçekleştirilmiş olan bu ilk ihracın tutarının büyüklüğü ise 750 milyon Türk Lirası tutarında olurken, hepsini ise 81  tane kurumsal yatırımcı almış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.