Çin'den döndü 25 kişiye ekmek kapısı açtı

Kocaeli Üniversitesinin Beden Eğitimi ile Spor Yüksekokulu (BESYO)'ndan mezun olan ve bir müddet boyunca sözleşmeli bir şekilde beden eğitimi öğretmenliği gerçekleştiren Kutbettin Çelik, yaklaşık olarak 12 seneden önce ithalat yapabilmek maksadıyla gitmiş olduğu Çin'e yerleşme kararı aldı.

Çin'den döndü 25 kişiye ekmek kapısı açtı


Kocaeli Üniversitesinin Beden Eğitimi ile Spor Yüksekokulu (BESYO)'ndan mezun olan ve bir müddet boyunca sözleşmeli bir şekilde beden eğitimi öğretmenliği gerçekleştiren Kutbettin Çelik, yaklaşık olarak 12 seneden önce ithalat yapabilmek maksadıyla gitmiş olduğu Çin'e yerleşme kararı aldı. Orda inşaat sektörü içerisinde ticaret yapmış olan Çelik, dünyaya gelmiş olduğu topraklara vefa borcunu ödeyebilmek ve istihdam oluşturabilmek maksadıyla dönmüş olduğu Nusaybin ilçesi içerisinde 25 insanın istihdam edilmiş olduğu, aylık tam olarak 10 tonluk bir kumaş ve 8 tonluk bir nitril kullanılıp 250.000 çift eldiven üretimi gerçekleştirilen bir fabrika kurmuş olduğu. Kapasite konusunda bir arttırım yapıp işçilerin sayısını 100 taneye, aylık gerçekleştirilen üretimini de 600.000 çifte çıkartma konusunda planlar yapan Çelik, ürünlerinin en az yarısını da ihraç etme konusunda planlar yapıyor.

Çelik, Çin içerisinde yer aldığı zamanda en büyük isteğinin kendi memleketi içinde fabrika kurabilmek olduğunu, hayalini gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadığını da açık bir şekilde ifade etti.

Genel olarak inşaat malzemeleri ticareti ile ilgilenmekte olduğunu belirten Çelik; ''Türkiye içerisinde eldivenle alakalı üretimin yetersiz bir durumda bulunmasından dolayı fabrikayı kurduk. Eldiven inşaat sektörü içerisinde ve pek çok alan içinde kullanıldığından dolayı da çok fazla istek gören bir üründür. Bunun yanı sıra işçi emeklerine dayalı bir ürün olduğundan dolayı da bunla başlamalıyız dedik. Allah kısmet eder ise inşaat eldivenleri ile alakalı çeşitlerimiz artmış olacak.'' ifadeleriyle konuşma gerçekleştirdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.