Çin'e tam tamına 3.3 milyon dolar tutarında kiraz ihracatı

Batı Akdenizin İhracatçılar Birliği (BAB)'nde Yönetim Kurulu Başkanı  görevinde buluna nHakkı Bahar, yapmış olduğu açıklama içerisinde, batı Akdeniz bölgesinde çok önemli bir yeri bulunan Isparta ilinin, temmuz ayı içerisinde ihracatını %14 oranında arttırmış olduğunu,

Çin'e tam tamına 3.3 milyon dolar tutarında kiraz ihracatı



Batı Akdenizin İhracatçılar Birliği (BAB)'nde Yönetim Kurulu Başkanı  görevinde buluna nHakkı Bahar, yapmış olduğu açıklama içerisinde, batı Akdeniz bölgesinde çok önemli bir yeri bulunan Isparta ilinin, temmuz ayı içerisinde ihracatını %14 oranında arttırmış olduğunu, geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemi içerisinde 30 milyon 480.000 dolar tutarında ihracat gerçekleştirmiş olan ilin 2019 senesinde söz konusu bu rakamı 34 milyon 786.000 dolar tutarına yükseltmiş olduğunu belirtti.

Isparta ilinden 7 aylık dönem içerisinde en çok ihracatın maden ile birlikte yaş meyve  ve sebzenin yanı sıra kimya sektöründen de gerçekleşmiş olduğuna vurgu yapan Bahar, Isparta ilinden 100 tanenin üstünde ülkeye ihracat gerçekleşmiş olduğunu da ifade etti.

En çok ihracatın ise %14,5 oranındaki bir artış ile ve 28 milyon 872.000 dolar tutarıyla Çin'e yapılmış olduğuna vurgu yapan Bahar, şu ifadelere yer verdi; ''Isparta ilinden Çin'e gerçekleşmiş olan ihracatın bu kadar fazla çoğalmasında, BAİB'in Çin'e kirazla alakalı ihracatın önünü açmış çalışmaları  çok önemli  bir rol oynamış durumda. Geçmiş olduğumuz sene Çin'e kiraz ihraç işlemlerini başlatabilmek amacıyla ürünün soğuk hava depoları içerisinde günlerce beklemesi gerekliydi. Söz konusu bu durum ürünün kalitesini  bir hayli olumsuz etkilemekte  ve ihracat işlemlerinin önünde ise çok büyük bir engel teşkil etmekteydi. Avustralya üzerinden fumigasyon uygulaması ile birlikte Çin'e kiraz ihraç edilmiş olduğunu devletimizin alakalı birimlerine açık bir şekilde aktarmış olan BAİB, benzeyen bu uygulamanın Türk ihracatçılara özel olarakta geçerli bir durumda bulunmasını istedi. Devletimizle birlikte Çin arasında gerçekleşmiş olan görüşmeler sonrasında bu istek üstünde anlaşmalar yapıldı.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.