Depremzedeler için pazarcılardan da destek

Elazığ iliyle birlikte Malatya ilinde 41 kişinin yaşamını kaybetmiş olduğu Sivrice ilçesinde merkezi bulunan 6.8 büyüklüğündeki depremin hemen sonrasında, başlatılmış olan yardım seferberliği için destek devam ediyor.

Depremzedeler için pazarcılardan da destek


Elazığ iliyle birlikte Malatya ilinde 41 kişinin yaşamını kaybetmiş olduğu Sivrice ilçesinde merkezi bulunan 6.8 büyüklüğündeki depremin hemen sonrasında, başlatılmış olan yardım seferberliği için destek devam ediyor. En fazla hasar görmüş durumdaki Mustafa Paşa Mahallesi içerisinde depremden sonra ilk defa tezgah açmış durumdaki ''Çarşamba Pazarı'' esnafı da depremzedelerle ilgili olarak fiyatları sabitlemiş durumda. Pazarda yer alan esnaf, sebze ile birlikte meyve fiyatları üzerinde herhangi bir artışa gitmezken, bu  söz konusu ürünler tezgahların bazılarında da halka bedava bir şekilde verildi.

Pazarcılardan bir tanesi, depremden önce mevcut durumda bulunan fiyatların sabit kalacak olduğunu ifade ederek; ''Hiçbir tane ürün için zam gerçekleştirmedik, halkımızı beklemekteyiz. İhtiyaç sahibi olanları de bekleriz, onlar için bedava meyve ile birlikte sebze verebiliriz. Pazar içerisinde hafiften  de olsa bir canlılık bulunuyor. Ben de bu bölgenin yerlisiyim ve senelerdir bu işi yapmaktayım'' ifadelerine yer verdi.

Bölgeye ulaştırılmış olan yardımlardan dolayı, pazarda satış gerçekleştirilen ürünlere çok fazla bir ihtiyacın kalmamış olduğunu ifade eden başka bir pazarcı esnafı da  ellerinde yer alan malları satmaya çalışmakta olduklarını ve ihtiyacı bulunanlara da ellerinden geleni yapmaya hazır durumda bulunduklarını ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.