Doğan Holding açıklama yaptı

Bloomberg tarafından dün yapılan haber içerisinde Doğan Holding'in bir yatırım bankası kuracak olduğu belirtilmişti.

Doğan Holding açıklama yaptı


Bloomberg tarafından dün yapılan haber içerisinde Doğan Holding'in bir yatırım bankası kuracak olduğu belirtilmişti. Konu ile alakalı olarak konuşma gerçekleştiren Doğan Şirketler Grubu ise bu sabah saatlerinde KAP'a özel açıklamalar gerçekleştirdi. Firma halen kesinleşen bir kararın bulunmadığını ifade etti.

Firmadan KAP'a yapılmış olan açıklama ise şöyle;

''Bir tane internet haber sitesi üzerinde, firmamızın mevcut bir tane yatırım bankasını satın alacak olduğu ya da yatırım bankacılığı lisanıyla alakalı başvuru yapacak olduğu hususunda bir haber bulunmaktadır. Bahsi geçen haber içerisinde söz konusu ''yatırım bankacılığı'' ise doğru bir fırsatın meydana gelmesi durumunda baktığımız sektörlerden bir tanesi olup, bu konuyla alakalı halen kesinleşmiş bir kararımız yoktur. Konuya yönelik olarak bir gelişme olduğu durumda ayrıca kamuya açıklamalar gerçekleştirilecektir.''

14 sene öncesinde bankacılık sektörü içerisinden çıkmış olan Doğan Holding'in mevcut bankalar arasından bir tanesini satın alabilecek olduğu ya da yeni bir  tane banka kuracak olduğu konuya yakın kaynaklar tarafından a söylenmişti.

Grup 1994 senesi içerisinde Dışbank'ı satın almış hemen sonrasında da bankayı 11 sene geçtikten sonra Fortis'e satma kararı alarak satmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.