Dolar'da son durum nasıl?

Cuma gününde 5,54 ila 5,62 bandı üzerinde işlem görmeye başlayan dolar / Türk Lirası, günü ise %0,8  oranındaki bir değer kaybı ile 5,55'ten bitirdi.

Dolar'da son durum nasıl?


Cuma gününde 5,54 ila 5,62 bandı üzerinde işlem görmeye başlayan dolar / Türk Lirası, günü ise %0,8  oranındaki bir değer kaybı ile 5,55'ten bitirdi. Dolar / Türk Lirası, haftaya ise azalmış olan küresel risk iştahının etkisinden dolayı yükselişle başlayıp 5,62 tutarını görmüş olsa bile bu seviyeler üzerinde çok fazla tutunamadı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) mecburi karşılık hamlesinin de etkisi ile birlikte daha önceki kapanışta görmüş olduğu seviyelerine kadar gerilemiş olan dolar/Türk Lirası, saatler 11:10'u gösterirken derlenen bilgilere göre 5,56'dan işlem görmeye devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının yabancı para türünden tutulmakta olan rezervlerin mecburi bir durumdaki karşılık oranını 100 baz puan arttırmış bir durumdayken, dolar cinsinden tutulmakta bulunan mecburi karşılıklara, rezerv opsiyonlarının yanı sıra serbest hesaplara da uygulanmaya devam edilen faizle alakalı oranı da 100 baz puan kadar aşağıya çekmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının bu  söz konusu işlem ile birlikte piyasadan 2,1 milyar dolar seviyelerine bir likidite çekilecek olduğunu açık bir şekilde ifade ederken; bazı analistler ise, yapılmış olan bu işlemle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının kararının rezervleri biriktirebilme politikasının dahilinde pozitif bir durumda bulunduğunu açık bir şekilde ifade etti.

Etiketler; #tcmb #dolar #tl

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.