Dolar güne artışla başladı

Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde küresel bir durumdaki risk algısının bozulma göstermesiyle 5,9884 tutarına kadar yükselmiş olan dolar/Türk Lirası, Amerika Birleşik Devletleri'yle İran arasında yer alan tansiyonun azalma göstermesiyle gerileyip ortalama bir şekilde üç haftanın en düşük seviyesi olarak öne çıkan 5,8564 tutarını görmüş oldu.

Dolar güne artışla başladı


Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde küresel bir durumdaki risk algısının bozulma göstermesiyle 5,9884 tutarına kadar yükselmiş olan dolar/Türk Lirası, Amerika Birleşik Devletleri'yle İran arasında yer alan tansiyonun azalma göstermesiyle gerileyip ortalama bir şekilde üç haftanın en düşük seviyesi olarak öne çıkan 5,8564 tutarını görmüş oldu. Dolar/Türk Lirası, Cuma gününü daha önceki kapanışın %0,1 üstünde 5,8765 tutarından tamamlamış oldu. Dolar/Türk Lirası, bugüne büyük bir düşüşle başlamasının sonrasında saatler 09:40 tarihi itibariyle önceki kapanışa bakıldığında ortalama %0,2 oranındaki bir azalmayla 5,8650 tutarından işlem görmekte.

Aynı dakikalar içerisinde euro/Türk Lirası %0,2 değer kaybı yaşayarak 6,5290 tutarından, sterlin/Türk Lirası ise %0,4 tutarındaki bir azalmayla 7,64 tutarından satılmakta.

Sterlin/dolar ile ilgili parite, düşüşünü 5. işlem gününe de taşıyıp 1,3030 seviyelerinde işlem görmeyi sürdürüyor. Euro/dolar paritesi ise görevli olan analistlerin önemli bir destek şeklinde nitelendirmekte olduğu 1,11'in hemen üstünde dengelenmiş durumda. Doların mevcut durumdaki endeksi, yatay bir şekildeki seyirle 97,4 seviyesinde yer alıyor.

Analistler, bugün içerisinde yurdun genelin ödemeler dengesini ile birlikte yurt dışında da İngiltere içerisinde dış ticaret dengesi ve sanayi üretimiyle alakalı verilerin takip edileceğini ifade ederek, teknik bir şekilde dolar/Türk Lirası'nda 5,85'in destek konumunda, 5,95 tutarının ise direnç konumunda takip edilecek olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.