Dolar ne durumda?

Geçtiğimiz gün Türkiye ekonomisinin %1,5 oranıyla beklentiden çok daha az bir şekilde daralmakta olduğunu gösteren büyüme verilerinin hemen sonrasında 5,83'lü seviyeler üzerinden 5,79'a kadar gerileme gösteren, gün boyunca da 5,80 ila 5,82 seviyelerinde dalgalanmış olan dolar günü de tam olarak 5,82'den bitirmişti

Dolar ne durumda?


Geçtiğimiz gün Türkiye ekonomisinin %1,5 oranıyla beklentiden çok daha az bir şekilde daralmakta olduğunu gösteren büyüme verilerinin hemen sonrasında 5,83'lü seviyeler üzerinden 5,79'a kadar gerileme gösteren, gün boyunca da 5,80 ila 5,82 seviyelerinde dalgalanmış olan dolar günü de tam olarak 5,82'den bitirmişti. Yeni gün için 5,81 seviyelerinden başlamış olan dolar kuru enflasyon verisinden hemen önce 5,82 seviyeler üzerinde işlem görmekteydi. Ağustos ayına ait olan enflasyon rakamları ile senelik enflasyonun %16,65 seviyesinden %15,01 seviyesine kadar gerilemiş olması kur yönünü aşağı doğru çevirip 5,80 bandının daha da altına indirmiş oldu. Dolar şu zamanlarda 5,80 seviyelerinde euro da 6,35 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

Son dönemler içerisinde özellikle de Amerika Birleşik Devletleri ile Çin ticaret savaşlarının riskten kaçış gerçekleştirmeyi tetiklemiş olması kur üstünde büyük bir baskıya sebep olurken Brexit ile alakalı gelişmelerin yanı sıra Arjantin'in sermaye kontrollerine gitmiş olması da piyasalara çok büyük bir baskı gerçekleştiren öteki unsurlar şeklinde öne çıkmakta.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun tarafından açıklanmış olan verilere bakılır ise enflasyon Ağustos ayı içerisinde aylık %0,86 oranında senelik ise %15,01  oranında oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.