Dolar yeniden yükseldi

Geçtiğimiz gün 5,74 ila 5,79 aralıklarında işlem görmekte olan dolar / Türk Lirası, günü geçtiğimiz kapanışa bakıldığında %0,3 oranındaki bir değer kazancı ile 5,7682'den tamamlamış oldu.

Dolar yeniden yükseldi


Geçtiğimiz gün 5,74 ila 5,79 aralıklarında işlem görmekte olan dolar / Türk Lirası, günü geçtiğimiz kapanışa bakıldığında %0,3 oranındaki bir değer kazancı ile 5,7682'den tamamlamış oldu. Dolar / Türk Lirası, dün meydana gelen yükseliş eğilimini bugüne de taşıyıp saatler 09:50 itibari ile bir önceki kapanışın yaklaşık olarak %0,4 oranında üstte, 5,7890 seviyelerinden alıcı bulmayı sürdürüyor.

Aynı dakikalar içerisinde euro / Türk Lirası, daha önceki kapanışa bakıldığında %0,3 oranındaki bir artış ile 6,3955, sterlin / Türk Lirası da %0,4 oranındaki bir değer kazancı ile 7,1580'den işlem görmekte.

Analistler ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump tarafından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinde bulunan John Bolton'ı görevden almış olduğunu açıklamasından hemen sonra siyasi bir takım gelişmelerin gündemin odak noktasına yerleştiğini ifade ederek, bugün yurt içerisinde veriyle alakalı akışın çok daha sakin olduğunu, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Üretici Fiyat Endeksi ile birlikte toptan eşya stoklarıyla alakalı verilerin takip edilecek olduğunu ifade etti.

Teknik yönden dolar / Türk Lirası'nda 5,7950'nin çok önemli bir direnç konumunda yer aldığını belirten analistler, muhtemel düşüşlerde 5,7350'nin destek şeklinde izlenecek olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.