E-ticaret büyümesini tamamladı

Son senelerde gitgide yaygınlaşmaya başlayan e-ticaret, pandeminin de etkisinden dolayı beklenmekte olandan daha hızlı bir gelişme kaydetmiş oldu.

E-ticaret büyümesini tamamladı


Son senelerde gitgide yaygınlaşmaya başlayan e-ticaret, pandeminin de etkisinden dolayı beklenmekte olandan daha hızlı bir gelişme kaydetmiş oldu. Gelecek 5 sene içerisinde gerçekleştirmesi konusunda beklentiler bulunan büyümeyi 2020 senesinin içinde tamamlamış oldu. 2021 senesi içerisinde e-ticaret konusunda bütün bir dünyayı nelerin beklemekte olduğu merak edilmekteyken, e-ticaret yapmaya devam eden ufak ve orta ölçeğe sahip işletmelere e-ticaret çözümlerinin yanı sıra e-ticaret danışmanlığı sunmaya devam eden Dopigo, E-Ticaret Görünüm Araştırması’nın beşinci raporunu paylaşmış oldu. Araştırmayla alakalı sonuçlara bakılırsa ankete katılım gerçekleştirenlerin 46 tanesi e-ticarete 2020 senesi içerisinde başlamış olduklarını ifade ediyor. Pazaryerlerinden mevcut durumdaki beklentilerin de 2021 senesi içerisinde artarak devam etmekte olduğu görülmekte. Katılım sağlayanların 67 tanesi 2021 senesi içerisinde en fazla satışı pazaryerlerinden yapmayı beklemekteyken, yalnızca 17 tanesi web sitelerinden daha çok gelir elde edecek olduğunu düşünmekte.


Ankete katılım sağlayanlar en fazla geliri e-ticaret satış kanalları sayesinde elde etmiş olduklarını ifade etmekte. Fiziksel bir durumdaki mağazanın yanı sıra toptan satış işlemlerinin de pandeminin etkisinden dolayı büyük bir düşüş yaşamakta olduğu ayrıca dikkat çekmekte. Ticaret gerçekleştirmekte olanların, aslında e-ticaret ile birlikte ayakta kalmayı sürdürebilmekte olduğu da açık bir şekilde görülebilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.