EFT ücretleri için indirim yapıldı

Merkez Bankası ve görevli bulunan BDDK, banka müşterileri üzerinden alınmakta olan ücret ile birlikte komisyon ücretlerini düşürme kararı aldı.

EFT ücretleri için indirim yapıldı


Merkez Bankası ve görevli bulunan BDDK, banka müşterileri üzerinden alınmakta olan ücret ile birlikte komisyon ücretlerini düşürme kararı aldı. BDDK tarafından ''Finansal Tüketicilerden Alınabilecek Ücretlere Yönelik Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik''in yanı sıra Merkez Bankası tarafından da ''Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ile Esaslar Hakkında Tebliğ'' bugün içerisinde Resmi Gazete'de paylaşıldı. Böylelikle de, BDDK ile birlikte Merkez Bankası, banka müşterileri üzerinden alınmakta olan ücret ile birlikte komisyonlarda ücretleri düşürmüş oldu.

Buna bakılır ise, EFT işlemleri üzerinden alınabilecek durumdaki ücret, işlem tutarının 1.000 Türk lirası ve altında bulunmadı halinde mobil bankacılıkla alakalı uygulamalar ve internet bankacılığı kullanılarak gerçekleştirilen işlemlerle düzenli ödemeler esnasında 1 Türk Lirası tutarını, ATM üzerinden gerçekleştirilen işlemler üzerinde 2 Türk Lirası tutarını, öteki kanallarla gerçekleştirilen işlemler üzerinde de 5 Türk Lirası tutarını geçemiyor olacak.

İşlemle alakalı tutarın 1.000 Türk Lirası ile 50.000 Türk Lirası tutarı arasında bulunması durumunda bu sınırlar sırası ile 2 Türk Lirası ile birlikte 5 Türk Lirası ve  de 10 Türk Lirası olarak, işlem tutarının 50.000 Türk Lirası tutarının üstünde olması durumunda ise bu sınırlar sırasıyla 25 Türk Lirası ile birlikte 50 Türk Lirası ve 100 Türk Lirası tutarında olarak uygulanmaya başlayacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.