EİB haziran ayı ihracatıyla adeta rekor kırdı

Ege İhracatçı Birlikleri, covid-19'dan sonra Haziran ayı içerisinde başlamış olan yeni döneme ihracat rekoruyla çok sağlam bir giriş gerçekleştirdi.

EİB haziran ayı ihracatıyla adeta rekor kırdı


Ege İhracatçı Birlikleri, covid-19'dan sonra Haziran ayı içerisinde başlamış olan yeni döneme ihracat rekoruyla çok sağlam bir giriş gerçekleştirdi. 2019 senesinin Haziran ayı içerisinde 851 milyon dolar tutarında bulunan EİB ihracatı, 2020 senesinin Haziran ayı içerisinde %21’lik bir artış ile 1 milyar 30 milyon dolar tutarına kadar yükselmiş oldu.

2020 senesinin ilk yarısını 5 milyar 881 milyon dolar tutarındaki bir ihracat rakamıyla ardında bırakmış olan Ege İhracatçı Birlikleri, geçmiş olduğumuz bir senelik dönem içinde Türkiye’ye tam tamına 12 milyar 682 milyon dolar tutarında döviz kazandırmış oldu.

Haziran ayı içerisinde Ege İhracatçı Birlikleri’nin gerçekleştirmiş oldukları sanayi ürünleriyle alakalı ihracat rakamları %8 seviyesindeki bir yükselişle 483 milyon dolar tutarından 522 milyon dolar tutarına kadar çıkmış durumdayken, en fazla artış tarım ürünleri üzerinde yaşanmış oldu. Ege İhracatçı Birliklerine üye olan tarım ihracatçıları 2019 senesinin Haziran ayı içerisinde 302 milyon dolar tutarında bulunan mevcut durumdaki ihracatlarını, 2020 senesinin Haziran ayı içerisinde %43’lük bir artış sayesinde 433 milyon dolar tutarına kadar taşımış oldular. EİB’den yapılmış olan Madencilik sektörüyle alakalı ihracat rakamları da; %13 seviyesindeki bir gelişim ile beraber 74 milyon dolar tutarına kadar çıktı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.