Ekim ayında tarımdaki ÜFE  artış gösterdi

Tarım Ürünlerinin Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), ekim ayı içerisinde bir önceki aya oanla %0,88 seviyesinde bir yükselme gösterdi.

Ekim ayında tarımdaki ÜFE  artış gösterdi


Tarım Ürünlerinin Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE), ekim ayı içerisinde bir önceki aya oanla %0,88 seviyesinde bir yükselme gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise, ekim ayı ile ilgili Tarım ÜFE verilerini resmi bir şekilde açıkladı.

Buna bakılırsa, ekim ayı içerisinde daha önceki aya bakıldığında %0,88 oranında yükselip 133,98 değerini almış olan Tarım ÜFE, geçtiğimiz senenin aynı ayına bakıldığında ise %16,02 oranında bir yükselme kaydetmiş oldu. Tarım ÜFE, geçtiğimiz senenin aralık ayına bakıldığında ise %9,44 ve de 12 aylık ortalamalara bakıldığında %11,87 oranında bir yükselme gösterdi.

Tarım ile avcılık ürünleri içerisinde %1,17 yükselme meydana gelirken ormancılık ürünleri içerisinde %0,75, balıkçılık ürünleri içerisinde ise %7,05 azalma gerçekleşti.

Daha önceki aya aya bakılırsa, çok senelik bitkisel ürünler içerisinde %2,99 oranında, canlı hayvanlar ile hayvansal ürünler içerisindeki %2,26 oranındaki yükselme kayıtlara geçmiş oldu. Tek senelik bitkisel ürünlerde de %0,56 oranında bir azalma gerçekleşti.

Alt tarım grupları içerisinde yer alan sebzeler, ekim ayında, eylül ayına bakıldığında %3,10 oranında bir azalma gösterdi. Yağlı meyveler içerisinde %8,78, çeltik içerisinde %6,25, öteki çiftlik hayvanları ile hayvansal ürünlerde %4,88, canlı kümes hayvanları ile yumurtalarda da %4,41 oranında bir yükselme belirlendi. Turunçgillerde %8,33 oranında, tropikal ile subtropikal meyvelerde %2,99 oranında bir azalma kaydedildi.

Ekim ayında endekste  bulunan 43 maddenin fiyatlarında bir artış olurken 35 tane maddenin fiyatlarında ise azalma görüldü, 4 tane maddenin fiyatlarında da hiç bir şekilde değişim gerçekleşmedi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.