Ekmeğe ne kadar zam gelecek?

Vatandaşlar 2020 senesinin ilk günleri içerisinde, ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı hususunda fazlasıyla meraklı bir bekleyiş içine girmişti.

Ekmeğe ne kadar zam gelecek?


Vatandaşlar 2020 senesinin ilk günleri içerisinde, ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı hususunda fazlasıyla meraklı bir bekleyiş içine girmişti. Türkiye Fırıncılar Federasyonunun Başkanı görevinde bulunan Halil İbrahim Balcı  bu konuya yönelik olarak özel açıklamalar gerçekleştirdi ve ekmeğe yapılacak zam oranıyla alakalı da açıklamalarda bulundu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonunun Başkanı  görevinde bulunan Halil İbrahim Balcı; ''Ekmek için azami bir şekilde %20 zam yapılması söz konusu. Bu ay içerisinde, maliyet konusundaki değişikliğe göre illerin bazılarında %12 seviyesinde, bazı illerde de %15 ila %20 zam yapılmış olacak. Şubat ayına sarkacak olması da esnafı mağdur edecektir'' ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet gazetesinden Gamze Bal tarafından yapılmış olan habere bakılırsa İstanbul Fırıncılar Odası'nın Başkanı görevinde bulunan Erdoğan Çetin da; ''Elektrik ile birlikte doğalgazın yanı sıra un ve de maya fiyatları üzerinde bitmek tükenmek bilmeyen bir zam mevcut. Söz konusu bu maliyetler ise 2019  senesinin Mayıs ila Aralık dönemi içerisinde %30 oranında bir artış gösterdi. Sadece geçmiş olduğumuz 1 ay içerisinde un %15 seviyesinde zamlanmış oldu. Maya ise 35 Türk Lirası tutarından 60 Türk Lirası tutarına kadar yükselmiş oldu, şubat ayında da 90 Türk Lirası olacağı ifade ediliyor. Zam yapma konusunda bir isteğimiz yok ancak  bizde esnafız ve üretemez bir duruma geldik'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.