Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?

Emekli olanların Ocak ayında gerçekleşecek zamları kesinleşmeye başlamış durumda. Merkez Bankası'nın yapmış olduğu bu senenin son beklenti anketi üzerinde 2019  senesinde enflasyon tahminleri %11,62 seviyesinde yer almış bulundu.

Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?


Emekli olanların Ocak ayında gerçekleşecek zamları kesinleşmeye başlamış durumda. Merkez Bankası'nın yapmış olduğu bu senenin son beklenti anketi üzerinde 2019  senesinde enflasyon tahminleri %11,62 seviyesinde yer almış bulundu. Buna bakılır ise, 2019 senesinin 2. yarısı üzerindeki enflasyon, yani SSK ile birlikte Bağ-Kur emeklisi olanların Ocak ayında meydana gelecek oranı %6,29 seviyesinde bulunacak. Maaşlar üzerinde de buna bakılırsa 74,34 Türk Lirası ile 356,06 Türk Lirası tutarında bir artış yaşanmış olacak.

Hala en az emekli aylığı 1.181 Türk Lirası 87 kuruş seviyesinde. Bu söz konusu maaş, eğerki zam oranı %6,29 seviyesinde çıkacak olursa 1.256 Türk Lirası 21 kuruş tutarına kadar çıkmış olacak.

En üst seviyedeki aylık da bu söz konusu tahmine bakılır ise 5.660 Türk Lirası 77 kuruş tutarından tam tamına 6.016 Türk Lirası 83 kuruş tutarına ulaşmış olacak.

Temmuz - Kasım arasında yer alan enflasyon %5,71 seviyesinde gerçekleşmiş idi. Yani  aslında 5 aylık gerçekleşmiş olan enflasyona bakılır ise zam oranı %5,71 seviyesinde çıkmış idi. Aralık ayında gerçekleşecek enflasyona bakılırsa da bu oran artış gösterecek veyahut azalmış olacak..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.