Emeklilere yeni bir müjde

Memurlar ile birlikte işçilere eş ve de çocuklarıyla ilgili olarak her ay ödeme yapılan aile yardımının emekli kişilere de verilmesi gündeme gelmiş durumda.

Emeklilere yeni bir müjde


Memurlar ile birlikte işçilere eş ve de çocuklarıyla ilgili olarak her ay ödeme yapılan aile yardımının emekli kişilere de verilmesi gündeme gelmiş durumda. Bu husus, hem Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) hem ise memur konfederasyonlarının mevcut durumdaki isteklerinin arasında bulunuyor. 

Eğer söz konusu bu istekler gerçekleşirken; çalışma esnasında ödeme yapılan aile yardımı emeklilik döneminde de devam edecek. Takvim gazetesinde yer almış olan habere bakılırsa memurlara eşle ilgili olarak 332 Türk Lirası tutarında, 0 - 6 yaş arasındaki çocukla ilgili olarak 73,04 Türk lirası tutarında, 6 yaşın üstündeki çocukla ilgili olarak 36,52 Türk Lirası tutarında uygulanan aile yardımlarından, emekli olanlar da faydalanmış olacak. Eşi çalışmamakta olan, 6 yaşın üstünde iki tane çocuğu bulunan emekli, aylık 405 Türk lirası tutarında almış olacak.

Bu husus memur konfederasyonları aracılığıyla toplu sözleşmeyle alakalı masaya da taşınmış durumda. Burda karara bağalanamamış olan konular  ise Kamu Personel Danışma Kurulu  (KPDK) içerisinde ele alınmakta. Emekli olanlar, aile yardımıyla alakalı talebin ilk KPDK toplantısının gündemine alınarak karara bağlanması konusunu beklemeye başladı. TÜED yapmış olduğu açıklamada ''Aile yardımlarının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayabilecek mevzuat değişikliklerine gidilmesini talep ediyoruz'' ifadelerine yer veriyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.