Emeklilerin ödemesi başlandı

Yeni seneyle beraber 12,5 milyon  tane emekli ile birlikte dul, yetim ve de  3 milyon tanenin üstündeki memurun yüzü gülmüş oldu. Emekliler bugün itibariyle %6,5 zamlı bir durumdaki aylıklarını almaya başlamakta.

Emeklilerin ödemesi başlandı


Yeni seneyle beraber 12,5 milyon  tane emekli ile birlikte dul, yetim ve de  3 milyon tanenin üstündeki memurun yüzü gülmüş oldu. Emekliler bugün itibariyle %6,5 zamlı bir durumdaki aylıklarını almaya başlamakta. Söz konusu bu ödemeler emeklilik kartında yer alan tahsis numarasının sonunda yer alan rakama göre hesaplara yatmaya başlayacak, 28 Ocak tarihine dek devam edecek. SSK emeklisi olanlar bugünden itibaren, Bağ-Kur emeklisi olanlar 24 Ocak tarihi içerisinde zamlı  bir şekildeki maaş ödemelerini almaya başlayacak.

Ödemelerin ilki ise SSK emeklilerine yapılacak. SSK emeklisi olanlar tahsis numarasının en son rakamına bakılarak 17 ila 27 Ocak tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklisi olanlar da 24 ila 28 Ocak tarihlerinin arasında yeni maaşlarını almış olacak. Maaşlar üzerinde %6,5 oranındaki bir artışla 76,82 Türk Lirası ila 382,67 Türk Lirası arasında artış görülmüş olacak. Bağ-Kur'an emekli olan vatandaşlar, emekli paralarını tahsis numarasına göre belirlenmiş olan günlerde almakta. Maaş günü cumartesi gününe denk gelen kişiler için cuma, pazar gününe denk gelmiş olan kişilere de ödemeler pazartesi gününde yapılmakta.

Memur emeklisi olanlar da en düşük aylık 2.522,84 Türk Lirası tutarından 2.661,60 Türk Lirası tutarına kadar çıkmış oldu. Buna bakılırsa; aylık maaş alan kişiler için en az 138 Türk Lirası tutarında, 3 aylık bir şekilde maaş alanlara 416,28 Türk Lirası tutarında fark yatırılmış olacak. Enflasyon oranından kaynaklanmış ek artışla beraber aile yardımının ödeneği dahil en az memur maaşı 3.747 Türk Lirası tutarına kadar çıktı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.