Ev ilanları da depremden sonra değişti

İstanbul ili içerisinde geçmiş olduğumuz hafta 5,8 şiddetine sahip depremin hemen sonrasında özellikle de  eski evlerde yaşamını sürdürenler yeni ev aramaya başladı.

Ev ilanları da depremden sonra değişti


İstanbul ili içerisinde geçmiş olduğumuz hafta 5,8 şiddetine sahip depremin hemen sonrasında özellikle de  eski evlerde yaşamını sürdürenler yeni ev aramaya başladı. Emlak sektörü de büyük bir hareketlenme yaşamaya başladı, son günler içerisinde ''depreme dayanıklı ev'' ile birlikte  ''yeni bina'' ve  ''deprem yönetmeliklerine uygun ev'' benzerindeki ilanlar öne çıkmaya başladı. Lakin söz konusu bu durum özellikle de  kiralık evlerle alakalı fiyatları uçurmaya başladı. Deprem korkusu ile birlikte ev aramaya başlayan vatandaşlar, fiyatların  çok yüksek bir seviyede bulunmasından dolayı şikayet.i.

Emlakçılar  çok yoğun bir istekten dolayı özellikle de Avcılar ilçesi ile birlikte Büyükçekmece ilçesi gibi bölgeler üzerinde kira fiyatları konusunda artış meydana geldiğini ifade etti. Zemin ya da girişte yer alan dairelerde yaşamını sürdüren insanlar artık 2. ile birlikte 3. katlara yönelmiş bir durumdayken, az kata sahip binalara da talebin artmış olduğu ifade edilmiş bir durumda. Yeni  yapılmış olan binalar da bölgesine bakılarak değişmekle beraber 2+1 odası bulunan dairenin kiralık fiyatı 1.200 Türk Lirası tutarından başlamakta. Deprem meydana geldikten sonra kiralık ev fiyatları konusunda 300 ila 400 Türk Lirası tutarında bir artış meydana geldi.

Eski evler içerisinde yaşamını sürdüren ya da ikamet ettikleri yer deprem esnasında hasar görmüş olan vatandaşlar ise yeni konut aramaya başlamış bir durumda.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.