Gayrimenkul dünyasında adeta bayram havası esiyor

17 gün boyunca devam eden kapanma dönemi içerisinde faaliyetlerini hiç bir şekilde hız kesmeden devam ettiren sektörlerden bir tanesi de gayrimenkul sektörü olarak öne çıktı.

Gayrimenkul dünyasında adeta bayram havası esiyor


17 gün boyunca devam eden kapanma dönemi içerisinde faaliyetlerini hiç bir şekilde hız kesmeden devam ettiren sektörlerden bir tanesi de gayrimenkul sektörü olarak öne çıktı. Özellikle de yabancılara gayrimenkul satışı gerçekleştirmekte olan aracı kurumlar, online bir durumdaki satışlardan dolayı 17 gün süresince kapılarını açık tutmuş oldu. Yoğunluktan dolayı fazlasıyla mutlu bir durumda bulunduklarını ifade eden Super Group Yönetim Kurulunun Başkanı olarak görev yapan Ali Gökçiler, gayrimenkul konusunda adeta bir bayram havası yaşanmış olduğunu ve yabancıların hiç bir şekilde hız kesmeden yatırımı sürdürdüklerini ifade etti.
 
TÜİK üzerinde yer alan istatistiklere bakılırsa, yabancılara tapılmış olan konut satışları Nisan ayı içerisinde ardımızda bırakmış olduğumuz senenin aynı dönemine bakıldığı zaman %416,1 oranında artış göstererek 4.077 tane olmuş durumda. Satış işlemleri, ilk dört aylık zaman zarfında da %19 oranındaki bir artışla 13.964 taneye kadar ulaşmış oldu.

Ocak ila Nisan dönemi içerisinde yabancılara İstanbul ilinde tam tamına 7.033 tane konut satılmış durumdayken, İstanbul ilini, 2.743 tane konutla beraber Antalya ili, 870 tane konutla beraber Ankara ili, 650 tane konutla beraber Mersin ili, 383 tane konutla beraber Yalova ili, 336 tane konutla beraber Bursa ili ve 243 tane konutla da Muğla ili takip etmiş oldu.
 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.