Gelir testi konusunda uyarı yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun Eskişehir İl Müdürlüğü, 30 Kasım 2018'e kadar yapılması gerekli gelir testi hususunda uyarı yaptı.

Gelir testi konusunda uyarı yapıldı


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun Eskişehir İl Müdürlüğü, 30 Kasım 2018'e kadar yapılması gerekli gelir testi hususunda uyarı yaptı.

Yapılmış olan açıklama içerisinde, 7143 Sayılı Vergi ile Diğer Bazı Alacakların Tekrardan Yapılandırılmasına Yönelik Kanun 18 Mayıs 2018 tarihi içerisinde yürürlüğe girmiş olduğu hatırlatıldı.

Bu kanunla beraber herhangi bir sağlık güvencesi bulunmadığından dolayı Genel Sağlık Sigortası'nın kapsamına alınmış olan vatandaşların 30 Kasım 2018 tarihine kadarki süre içerisinde gelir testi yaptırmalarının gerekli olduğu anlatılmış olan açıklama içerisinde; ''Gelir testinin sonucunda ödeme gücü bulunmadığı tespit edilmiş olan vatandaşlarımızın Genel Sağlık Sigortasına ait durumdaki geçmiş borçlarının hepsi tamamen silinecektir. 7143 Sayılı Kanun'la birlikte Nisan 2018 ve de öncesindeki döneme ait olan Genel Sağlık Sigortası primi borçlarının faizleri silinip, anaparanın  ise 31 Aralık 2018 tarihine kadarki süre içerisinde ödenebilme olanağı getirilmiştir. Öte yandan vatandaşlarımızın geçmiş dönemlere ait Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının olup olmadığına hiç bir şekilde bakılmadan 31 Aralık 2018 tarihine kadarki süre içerisinde sağlık yardımlarından faydalanabilmeleri de sağlanmıştır. Bunun dahilindeki vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde hak kaybına uğramamalarıyla ilgili olarak, 30 Kasım 2018'e kadarki süre içerisinde ikametlerinin olduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ile Dayanışma Vakıflarına müracaatta bulunup gelir testini yaptırmaları gereklidir'' ifadeleri kullanıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.