Gelir testi yaptırmamış olanlar için her ay ceza

Yurt dışında yaşamını sürdüren ancak ikameti Türkiye içerisinde yer alan gurbetçilerin Genel Sağlık Sigortası'yla alakalı primlerini ödemesi konusunda bir gereklilik var.

Gelir testi yaptırmamış olanlar için her ay ceza


Yurt dışında yaşamını sürdüren ancak ikameti Türkiye içerisinde yer alan gurbetçilerin Genel Sağlık Sigortası'yla alakalı primlerini ödemesi konusunda bir gereklilik var. Bahsi geçen bu primi ödeme yapabilmek amacıyla gelir testi yaptırmamış olanlar için en üst seviyede yer alan 276 Türk Lirası tutarından her ay ceza kesilmeye devam ediliyor. Uygulamadan herhangi bir şekilde haberi bulunmayan kişilerin borcu birikip haciz uygulanabilmektedir.

Zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile alakalı uygulama, yurt dışında yaşamını sürdüren Türkleri de etkilemekte. Yurt dışında yaşamını sürdüren ancak ikameti de halen Türkiye içerisinde yer alan gurbetçiler sağlık primiyle alakalı ödeme yapmak mecburiyetinde kalabilirken, uygulamadan herhangi bir şekilde haberi bulunmayan vatandaşların borçları da birikip bir süre sonra hacize kadar gidebilmekte.

Sosyal Güvenlik Uzmanları ise yurt dışında yaşamını sürdüren vatandaşların Türkiye içerisinde unutmuş durumda bulundukları borçlar bulunabildiğini ifade ederek; ''Bu söz konusu borçların ilk sırasında da Genel Sağlık Sigortası borcu gelmiş durumda. Türkiye içerisinde hiçbir şekilde sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlar genel sağlık sigortasını yaptırmak mecburiyetindeler. Bunla ilgili olarakta bağlı oldukları kaymakamlığa gidip orda yer alan sosyal yardımlaşma vakıflarından aile gelir testini kesin bir şekilde yaptırmaları gerekli. '' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.