GSS Borçlarının Silineceği Açıklandı

30 Kasım tarihine kadar gelir testine başvuruda bulunup kişi başına geliri 676.5 lira tutarından az çıkanların borcunun üstü tamamen silinmiş olacak.

GSS Borçlarının Silineceği Açıklandı


30 Kasım tarihine kadar gelir testine başvuruda bulunup kişi başına geliri 676.5 lira tutarından az çıkanların borcunun üstü tamamen silinmiş olacak.

Bu sene yaşama geçmiş olan torba yasayla gelir testine hiç bir şekilde başvuruda bulunmamış olanlara getirilen olanakta sona yaklaşılmış olan. 30 Kasım tarihine kadar teste başvuruda bulunanların Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri, test sonucuna bakılırsa ilk tescil başlangıç tarihi itibariyle tahakkuk ettirilmiş olacak. Hanenin içinde kişi başına geliri brüt asgari ücret tutarından 3'te 1'inden (676,5 lira) az çıkmış olanların borcu silinmiş olacak.

Nisan 2018'den önce prim borcu bulunan kişiler 31 Aralık tarihine kadar borçlarını ödemeleri durumunda gecikme faizi ödememiş olacak. Borcu bulunanlar 31 Aralık tarihine kadar sağlıktan faydalanabiliyor olacak. Hükümet ise, Genel Sağlık Sigortası'nda 3 değişik prim yerine daha düşük tutarda bulunan tek primi getirmiş, borcu bulunanlara çok önemli bir olanak sağlamıştı. Bunun dahilinde, 2 Nisan 2018 tarihine kadarki zaman içinde teste müracaat etmiş olanların geliri brüt asgari ücretin 3'te 1'lik bir kısmından az olan yaklaşık 280.000 kişinin borcu tamamen silinmişti. Çok büyük bir miktarda çıkmış olanlarında 1 Nisan 2017 tarihinden öncesine ait olan borçları aylık 53 liranın üstünde bir tutarda güncellenmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.