Hamsi fiyatndaki düşüş yüzleri güldürdü

Batı Karadeniz bölgesinin en önemli limanları arasında yer alan Düzce'nin Akçakoca ilçesi içerisinde havanın ısınması tezgahlar üzerinde yer alan hamsi fiyatını %25 oranında düşürmüş oldu.

Hamsi fiyatndaki düşüş yüzleri güldürdü


Batı Karadeniz bölgesinin en önemli limanları arasında yer alan Düzce'nin Akçakoca ilçesi içerisinde havanın ısınması tezgahlar üzerinde yer alan hamsi fiyatını %25 oranında düşürmüş oldu. Balıkçı tezgahları üzerinde kilosu 20 Türk Lirası tutarından 15 Türk Lirası tutarına kadar düşüş gösteren hamsi, fiyatından dolayı hem satıcıları hem ise vatandaşı memnun etmekte. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifinin Başkanı  görevinde bulunan Mustafa Karakaş, balık fiyatları üzerinde düşüşün havalar iyi gitmeye başladığı müddetçe süreceğini ifade etti.

Karakaş, hamsinin en yağlı dönemi içerisinde satışlar konusunda bir sıkıntı bulunmadığını ifade ederek; ''Balık fiyatı şu anda çok normal bir şekilde sürüyor. Balıkçılar genel olarak barbun'un yanı sıra istavrit ile birlikte mezgit ve  de hamsi getirmekte. Hamsinin az gelmiş olduğu günler içerisinde buzhane balıkları ile birlikte şoklu balıklar takviye edilmekte. Fiyatlar ise çok daha normal, balığın en yağlı bir durumda bulunduğu dönemlerden biri ve satışlarda hiç bir problem yok'' ifadelerine yer verdi.


Tezgahlar üzerinde levrekile birlikte çupranın adeti 20 türk Lirası tutarından, barbunun kilosu  da 25 Türk Lirası tutarından satılırken istavritin kilosu 20 Türk Lirası tutarından satılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.