Hamsinin fiyatı düşmeye başladı

Karadeniz içerisinde, 1 Eylül tarihinden itibaren başlamış olan denizlerdeki av sezonu devam ediyor.

Hamsinin fiyatı düşmeye başladı


Karadeniz içerisinde, 1 Eylül tarihinden itibaren başlamış olan denizlerdeki av sezonu devam ediyor. Geçtiğimiz 10 senenin en bereketli durumdaki palamut sezonunu geçirdiği açıklanan bölgede, havaların soğumaya başlamasıyla beraber, hamsi balıkları da gün yüzüne çıkmaya başlamış oldu. Geçtiğimiz hafta tezgâhlara düşmüş olan ilk yerli hamsilerin hemen sonrasında bu hafta içerisindeyse, denizden bol bir miktarda çıkmış olan hamsi, hem bu işi yapan balıkçıların hem ise vatandaşların yüzlerini güldürmüş oldu. Tezgâhlar içerisinde, ilk haftada, 7.5 lira ila 15 liranın arasında satışı yapılan hamsinin fiyatı, avlanma konusunda yaşanmış olan verimden dolayı 5 lira tutarına kadar inmiş oldu. Balıkçılar ise, gelecek günlerde hamsi konusundaki bolluğun süreceğini, fiyatların ise 3 lira tutarına kadar düşebilecek olduğunu ifade etti.

Balıkçılar arasındaki Hami Çolak, fazlası ile verimli bir sezon yaşanmakta olduğunu ve bütün  herkesin sabırlı olmasının gerekli olduğunu ifade edip, hamsi fiyatlarının düşecek olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Çolak konuşması içerisinde; ''Herkes biraz daha beklesin ve biraz sabırlı olsun, hamsinin fiyatları düşüş gösterecek. Bizler bu gün 5 lira tutarından satıyoruz, inşallahki bu 3 lira tutarını da görmüş olacak. Şu anda havalar fazlası ile güzel, deniz içerisinde fırtına olmadığında hamsi bol  bir miktarda gelmekte. Halkında yüzü fazlası ile gülmekte, bizimde yüzümüz gülmekte'' ifadelerine yer verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.