Hazine borçlanmış bir durumda

Hazine ile Maliye Bakanlığı, gerçekleştirmiş olduğu 2  tane tahvil ihalesi içerisinde 4 milyar 677,2 milyon lira tutarında borçlanmış oldu.

Hazine borçlanmış bir durumda


Hazine ile Maliye Bakanlığı, gerçekleştirmiş olduğu 2  tane tahvil ihalesi içerisinde 4 milyar 677,2 milyon lira tutarında borçlanmış oldu.

Bakanlık, bugün içerisinde yapmış olduğu ilk ihale için 13 ay (392 gün)lık bir vadeli, kuponsuz bir durumdaki devlet tahvilinin tekrardan ihracını gerçekleştirmiş oldu.

İhale içerisinde basit durumdaki faiz %15,38 oranında, bileşik  durumdaki faiz da %15,30 oranında belirlenmiş oldu.

Nominal durumda yer alan teklifin 2 milyar 324 milyon lira tutarında bulunduğu ihale içerisinde, nominal bir durumdaki satış 1 milyar 215 milyon lira tutarında, net bir durumdaki  satış ise  1 milyar 42,3 milyon lira tutarında gerçekleşmiş oldu. Kamu kuruluşlar tarafından gelmiş olan 1 milyar 400 milyon lira tutarındaki teklifin hepsinin karşılanmış olduğu ihale içerisinde, piyasa yapıcıları tarafından da 1 milyar 926 milyon lira tutarında bir teklif alınmış oldu ve bu kesim için tam 1 milyar lira tutarında satış gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilmiş olan 2. ihale içerisinde de 6 sene (2177 gün)lik bir vadeli, 6 ay içerisinde bir kupon ödemesi bulunan, değişken faizi olan devlet tahvilinin tekrardan ihracı gerçekleştirildi.

İhale içerisinde dönemsel bir durumdaki faiz %10,88 olarak belirlendi.

Nominal durumda yer alan teklifin 1 milyar 838 milyon lira tutarında bulunduğu ihale içerisinde, nominal  bir durumdaki satış 285 milyon lira tutarında, net durumdaki satış ise  284,9 milyon lira tutarında gerçekleşmiş oldu. Kamu kuruluşları tarafından yapılmış olan 200 milyon lira tutarındaki teklifin hepsinin karşılanmış olduğu ihale içerisinde, piyasa yapıcıları tarafından 951 milyon lira tutarında bir teklif alınmış oldu ve bu kesim için tam olarak 750 milyon lira tutarında bir satış gerçekleştirildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.