Herkes 3.600 ek göstergeyi beklemeye başladı

Öğretmen ile birlikte hemşire, polis memuru ve din görevlisi olmak üzre 1,6  milyon tane memurun yanı sıra memur emeklilerinin yakınen takip etmeye başladığı ek gösterge düzenlemesi konusunda herkesi sevindirecek bir haber gelmiş durumda.

Herkes 3.600 ek göstergeyi beklemeye başladı


Öğretmen ile birlikte hemşire, polis memuru ve din görevlisi olmak üzre 1,6  milyon tane memurun yanı sıra memur emeklilerinin yakınen takip etmeye başladığı ek gösterge düzenlemesi konusunda herkesi sevindirecek bir haber gelmiş durumda. Sosyal Güvenlik uzmanlarından biri olan Özgür Erdursun, ek gösterge içerisinde çalışmaların artık son aşamaya gelmiş olduğunu ve  ayrıca 3600 ek göstergenin yasalaşmaya başlamasıyla beraber emekli olacakların maaşları üzerinde 530 ila 600 Türk Lirasının arasında artış gerçekleşeceğini açıkça ifade etti.

Sosyal Güvenlik uzmanlarından biri olan Özgür Erdursun, CNN Türk kanalında yer alan canlı yayın esnasında 3600 ek göstergeye yönelik olarak şöyle bir açıklama gerçekleştirdi;

''Ek gösterge yalnızca ve yalnızca devlet memurlarını ilgilendirmekte. Devlet memuru olanların da 1 Ekim 2008 senesinden daha önce devlet memuru olmuş bulunanları ildilendirmekte. Bu insanların çalıştıkları esnada almış oldukları maaş, emekli olduklarında alacak oldukları maaşla birlikte ikramiyelerin belirlenebilmesi ek gösterge parametrelerine  göre değişiklik gösteriyor. Ek gösterge üzerindeki çalışmalar  artık son aşamaya gelmiş bir durumda. 3600 ek göstergenin yasalaşması ile birlikte maaşlar konusunda ortalama bir şekilde 40 ila 50 Türk Lirası tutarının arasında bir artış meydana gelecek. Bazılarının maaşlarında ise 20 ila 30 Türk Lirası arasında da düşüş meydana gelebilir. Aslına bakılırsa önemli durumda bulunan ise emekli maaşıdır. Emekli maaşları konusunda hissedilir bir biçimde artış meydana gelecek. Emekli olacak kişilerin maaşlarında ise 530 Türk Lirası  ila 600 Türk Lirası arasında bir artış meydana gelecek. Bir de emekli ikramiyeleri konusunda ortalama bir şekilde 20.000 Türk Lirası tutarında bir artış meydana gelecek.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.