IMF'nin değerlendirmesi dikkat çekti

Ekonomik Görünüm ile alakalı raporu paylaşan IMF, Türkiye içerisinde yer alan iyileşme ve Rusya'da yer alan canlılıktan dolayı yükselmiş Avrupa bölgesinin büyüme konusundaki beklentisini 2020 senesi ve 2021 senelerinde %2,5'a  kadar yükseltti.

IMF'nin değerlendirmesi dikkat çekti


Ekonomik Görünüm ile alakalı raporu paylaşan IMF, Türkiye içerisinde yer alan iyileşme ve Rusya'da yer alan canlılıktan dolayı yükselmiş Avrupa bölgesinin büyüme konusundaki beklentisini 2020 senesi ve 2021 senelerinde %2,5'a  kadar yükseltti. IMF ekim ayı içerisindeki raporu üzerinde 2020  senesindeki büyüme tahminlerini  %2,4 şeklinde açıklamıştı. Tekrar bölgenin 2019 senesindeki büyümesinin de %1,8 olarak öne çıkacağı tahmin edilmekte.

Rapor içerisinde küresel  bir durumdaki ekonomik büyümenin 2019 senesinde %2,9 seviyesinde bulunduğu tahmin edilmekteyken bu  söz konusu oranın 2020 senesinde %3,3 seviyesine, 2021 senesinde ise %3,4'e yükselmesi konusunda bir beklenti var. Büyüme konusundaki tahminler ekim ayı içerisindeki raporla karşılaştırıldığı zaman 2020 senesinde %0,2 puan, 2021 senesinde de %0,1 puan aşağı çekilmiş oldu.

Bu gerilemenin üzerinde ana etkenlerin ilk sırada Hindistan yer almak üzere yükselen ekonomiler üzerindeki beklenmeyen olumsuzluklar bulunduğuna vurgu yapıldı. Diğer taraftan IMF, piyasa üzerindeki beklentilerinin sanayi üretimi konusunda bir hareketlenmenin yanı sıra küresel bir durumdaki  ticaretin dipten çıkma konusundaki eğilime işaret etmekte olduğunu ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Çin arasında yer alan faz 1 anlaşmalarının yanı sıra Brexit'in kesinleşmesi de ekonomiyi olumlu etkilemiş bazı faktörler olmuş durumda. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.