İstanbul ilinde ulaşım için zam kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerine devam eden Afet Koordinasyon Merkezi içerisinde (AKOM) gerçekleşmiş olan Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısı esnasında elektronik bilet ücretinin tarifelerine %35 oranında bir zam kararı alınmış oldu.

İstanbul ilinde ulaşım için zam kararı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmetlerine devam eden Afet Koordinasyon Merkezi içerisinde (AKOM) gerçekleşmiş olan Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısı esnasında elektronik bilet ücretinin tarifelerine %35 oranında bir zam kararı alınmış oldu. Özel halk otobüslerinin yanı sıra İETT ile birlikte metro ve  de metrobüs tarifeleri üzerinde en kısa mesafe yolculuk ücreti 2,60 Türk lirası tutarından 3,50 Türk Lirası tutarına kadar yükselmiş olacak.

Bahsi geçen bu gelişmeyi  ise İstanbul Esnaf ile Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) resmi bir şekilde duyurmuş oldu. Zammın daha halen uygulamaya konulmamış olduğu, alakalı otoritelerinin imzasının hemen sonrasında ise resmi bir şekilde yürürlüğe girecek olduğu bilgisine ulaşıldı.

Üç seneden beri toplu taşıma ücretleri konusunda bir zam yapılmamış olduğunu da belirten esnaf temsilcileri, UKOME toplantısı esnasında elektronik biletin ücret tarifeleri için %35  seviyesinde bir zam gerçekleştirilmesini istedi. Gerçekleştirilmiş olan söz konusu bu oylama sonrasında, oy çokluğuyla elektronik bilet ücret tarifeleri için %35 zam yapılması konusunda karar verilmiş oldu.

UKOME üzerinde görüşülmüş olan bir başka konu da turkuvaz taksilerin  mevcut durumuydu. İstanbul ili içerisinde 1 Haziran 2018 tarihi itibariyle başlamış olan bu uygulamayla sarı taksilerin yanında üst segmentte (D) yer alan turkuaz rengi bulunan taksiler dönemi başlamış idi. Turkuaz taksiler üzerinde, sarı taksilerden %15 seviyesinde daha çok ücret tarifesi uygulanmaktaydı. İstanbul ilinde yaşayan halkın turkuvaz taksiye ilgi göstermemekte olduğunu ifade eden esnaf temsilcileri, sarı taksiye geçiş amacıyla bir izin talep ettiler. UKOME'de alınmış olan bir kararla İstanbul ili içerisinde sayıları 350 taneye kadar ulaşmaya başlayan turkuvaz taksilere, talep ettikleri durumda sarı taksiye dönebilme konusunda bir olanak getirilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.