İstanbul ilindeki en ucuz ilçeler kesinleşti

Konut konusunda en ucuz ile birlikte en pahalı ilçeler kesinleşti.

İstanbul ilindeki en ucuz ilçeler kesinleşti


Konut konusunda en ucuz ile birlikte en pahalı ilçeler kesinleşti. Gayrimenkullerle alakalı veri analizi gerçekleştiren platformlardan Endeksa, en uygun fiyata sahip evlerin Esenyurt ilçesi ile birlikte Arnavutköy ilçesinde yer aldığını duyurdu.

İstanbul ilçeleri içerisinde konutlarla alakalı fiyatları ele almış olan araştırmaya bakılırsa, kent içerisinde en düşük fiyata sahip konut, ortalama  bir şekilde metrekare fiyatlarının 2.209 Türk Lirası tutarında bulunduğu Esenyurt ilçesi olarak öne çıkıyor. Esenyurt ilçesini takip etmiş olan ilçelerin arasında da 2.240 Türk Lirası tutarıyla Arnavutköy ilçesi, 2.300 Türk Lirası tutarıyla Silivri ilçesi, 2.322 Türk Lirası tutarıyla Beylikdüzü ilçesi, 2.350 Türk Lirası tutarıyla Sancaktepe ilçesi, 2.370 Türk Lirası tutarıyla Sultangazi ilçesi, 2.409 Türk Lirası tutarıyla Avcılar ilçesi ve 2.493 Türk Lirası tutarıyla da Sultanbeyli ilçesi yer almış oldu.

Kamu bankaları tarafınan konut kredisiyle alakalı faizleri aylık %0,99 oranına kadar çekip vadeleri de 180 aylık bir zamana uzatmış olması, bir zamandır beklemeye geçmiş olan gayrimenkulle alakalı piyasayı hareketlendirmiş oldu. Türkiye içerisinde yer alan faiz artışlarından dolayı yabancı yatırımcılar, İstanbul ili ilk sırada olmak üzre öteki bölgeler üzerinde gayrimenkullerle alakalı yatırımlarını arttırmaya başladı. Gelecek aylar içerisinde tamamlanması konusunda bir beklenti bulunan ve İstanbul ilinin doğu ucuyla birlikte batı ucunu Edirne ili ve Çanakkale iline bağlamakta bulunan Kuzey Marmara Otobanı sayesinde arazi fiyatları üzerinde de artış meydana geldi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.