Kamu çalışanlarının ilave tediyeleri bugün ödenmiş olacak

Aile, Çalışma ile Sosyal Hizmetler Bakanı  görevinde bulunan Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığının kararıyla birlikte Resmi Gazete içerisinde paylaşılan kamu üzerinde çalışmakta olan işçilere ek tediye ödeme tarihlerine yönelik bir açıklamada bulundu.

Kamu çalışanlarının ilave tediyeleri bugün ödenmiş olacak


Aile, Çalışma ile Sosyal Hizmetler Bakanı  görevinde bulunan Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanlığının kararıyla birlikte Resmi Gazete içerisinde paylaşılan kamu üzerinde çalışmakta olan işçilere ek tediye ödeme tarihlerine yönelik bir açıklamada bulundu. Bakan görevinde bulunan Selçuk, ''Birinci ek tediyenin 13 gün sürecek ilk taksiti, 31 Ocak 2020 tarihi içerisinde yani bugün ödenmiş olacak. İkinci taksitler de 22 Mayıs 2020 tarihi içerisinde hesaplara yatırılmış olacak'' ifadelerine yer verdi.

Yeraltı maden işçileri için bu sene ayrıca gerçekleştirilecek ek tediyenin hepsinin 23 Aralık 2020 tarihi içerisinde ödenecek olduğunu ifade eden Zehra Zümrüt Selçuk; ''Bizler  aslına bakılırsa alın terinin, emeğin değerini çok iyi bilmekte olan bir milletin evlatlarıyız. Bakanlık şeklinde sürekli olarak olduğu gibi, Türkiye'mizin geleceğiyle ilgili değer üretmekte bulunan, kalkınmamızın en büyük destekçilerinden bir tanesi olan işçi kardeşlerimizin yanında bulunmayı sürdüreceğiz'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

6772 sayısına sahip kanun dahilindeki kamu işçilerine senede 52 gün süren ek tediye ödenecek olduğu hüküm altına alınmış durumdadır. Ek tediye kanun ile birlikte güvence altına alınmış durumdaki özel bir haktır ve tüm kamu işçileri bu haktan faydalanmaktadır. Genel yönetim dahilinde bulunan kamu idareleri içerisinde kadroya geçiş gerçekleştiren işçilere, farklı bir tüzel kişiliği bulunmadan devlet tüzel kişiliğinin içinde bulunan genel bütçenin dahilindeki kamu idarelerine ait durumda bulunan bir kurumlar üzerinde kadroya geçiş gerçekleştiren işçilere senede 52 gün zamanla bir tediye ödenmesi gereklidir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.