Kış lastiği kullanmayan araba şoförleri için ceza

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ile alakalı kar konusunda uyarıda bulunmasının hemen sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğüne bağlı ekipler, kış lastiği konusunda denetim gerçekleştirdi.

Kış lastiği kullanmayan araba şoförleri için ceza


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ile alakalı kar konusunda uyarıda bulunmasının hemen sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğüne bağlı ekipler, kış lastiği konusunda denetim gerçekleştirdi. Kış lastiği bulunmayan araba sürücüleri için 776 Türk Lirası tutarında bir cezai işlem uygulanmış oldu.

Sabah saatlerine doğru kentin belirli noktaları üzerinde konuşlanmış olan ekipler; taksilerin yanı sıra servis ile birlikte  minibüs ve de  otobüslerin lastiklerini teker teker incelemeye başladı. Taksilerin yanı sıra servis ile birlikte minibüsler ve ayrıca  otobüsler teker teker kontrol edilmiş olduğu söz konusu bu denetimlerin sık bir şekilde yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Şehirler arası kara yolları üzerinde yolcu ile birlikte eşya taşımasında kullanılmış olan söz konusu bu taşıtların 1 Aralık 2019 tarihi ila 1 Nisan 2020 arasında kış lastiği kullanabilmeleri mecburi. Kurala uymamış olanlar açısından 2019 senesinde 625 Türk Lirası tutarında belirlenmiş olan söz konusu bu ceza, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 776 Türk Lirası tutarına kadar yükseltilmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.