Konut satışı konusunda artış

Türkiye'nin tamamında konut satış işlemleri 2019 senesinin Kasım ayı içerisinde daha önceki senenin aynı ayına bakıldığında %54,4 seviyesinde bir artış görülerek 138.372 şeklinde oldu.

Konut satışı konusunda artış


Türkiye'nin tamamında konut satış işlemleri 2019 senesinin Kasım ayı içerisinde daha önceki senenin aynı ayına bakıldığında %54,4 seviyesinde bir artış görülerek 138.372 şeklinde oldu. Konut satışları konusunda, İstanbul ili 24.924 konut satış işlemi ve %18 seviyesiyle de en yüksek paya sahip durumda bulundu. Satışla ilgili sayılara bakılırsa İstanbul ilini, 14.406 tane konut satış işlemi ve %10,5 seviyesindeki bir payla Ankara ili, 8.428 tane konut satış işlemi ve %6,1 payla birlikte İzmir ili izlemiş oldu. Konut satış işlemlerinin düşük bir seviyede bulunduğu iller sırası ile 21 tane konutla Ardahan ili, 44  tane konutla Hakkari ili ve ayrıca 72 tane  konutla da Bayburt olarak açıklandı.

Türkiye'nin tamamında ipotekli  bir şekilde konut satışları daha önceki senenin aynı ayına bakıldığında %724,8 seviyesinde bir artış gösterip 43.911 tane olarak açıklandı. Toplam da yer alan konut satışları içerisinde ipotekli satış işlemlerinin payı %31,7 şeklinde gerçekleşmiş oldu. İpotekli satışlar konusunda İstanbul  ili 8.183 tane konut satış işlemi ve %18,6  oranındaki bir payla birinci sırayı almış oldu. Toplamda gerçekleşmiş olan konut satışlarının içinde ipotekli bir durumdaki satış payının en üst seviyede olduğu ilse  %47,6 seviyesiyle Ardahan  ili oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.